iPon Hírek

Növekszik a Windows Vista népszerűsége

Dátum | 2007. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft új operációsrendszerét a Windows Vista-t számos kritika érte és éri napjainkban is. Napvilágot látott az operációsrendszerek augusztusi piacrészesedési listája, amelyek szerint a Windows Vista tovább növelte népszerűségét, aminek köszönhetően nem csak a kissé koros Windows 2000-et, de az Apple operációsrendszerét, a Mac OS-t is maga mögé utasította.

Augusztusban a Net Applications felmérése szerint a felhasználók 6,26%-a használt a világháló böngészéséhez Windows Vista operációsrendszerrel felvértezett számítógépet, a júniusi és júliusi adatokhoz képest ez az érték növekedést mutat. A Windows 2000 és Windows XP rendszerek részesedése 3,66%-ra és 80,48%-ra esett vissza, ez az érték viszont nem meglepő, hiszen a régebbi konfigurációk cseréjekor az új rendszer általában már Windows Vista operációsrendszert tartalmaz.


Érdekesség, hogy a Windows Vista rendszert futtató konfigurációk részesedése magasabb, mint a Mac OS konfigurációké, amelyeket a felhasználók 6,15%-a használ. Az Apple lassan, de biztosan növeli részesedését, ám ugyanez nem mondható el a régebbi Windows és a különböző Linux rendszerekről: Linuxot vagy régebbi Windows-t a felhasználók 3,44%-a alkalmaz böngészéshez.

Arról sajnos nincsenek információk, hogy a Net Aplications felmérésében pontosan mennyi konfigurációt vizsgáltak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.11. 11:30
A Microsoft új operációsrendszerét a Windows Vista-t számos kritika érte és éri napjainkban is. Napvilágot látott az operációsrendszerek augusztusi piacrészesedési listája, amelyek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!