iPon Hírek

Növekszik a Windows Vista piaci részesedése

Dátum | 2007. 10. 04.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft Windows Vista operációs rendszerének sikerült szeptemberben jelentősen növelni piaci részesedését, miközben a Windows XP és Windows 2000-é tovább csökkent. Az Apple Macintosh platformja is növelte részesedését, azonban nem olyan mértékben, mint a Windows Vista.

Szeptemberben az interneten böngésző számítógépek 7,38 százaléka volt Windows Vista-alapú, ez egy százalékkal több, mint az augusztusi, áll a Net Applications által összegyűjtött adatok értékeléséből. A Windows 2000 részesedése 3,32 % volt, a Windows XP-é 79,32 %.

Szeptemberi adatok.
Ha a Windows Vista használata ugyanilyen mértékben nő tovább, akkor decemberben a személyi számítógépek 10 százaléka fogja használni a Microsoft új operációs rendszerét. Ezt egy kicsit visszavetheti a redmondi óriás nemrégi döntése, miszerint a számítógépekre előre telepített (OEM) Vista lefokozható legálisan XP-re 2008 közepéig.

Augusztusi adatok.
A Mac OS-alapú rendszerek részesedése 6,61 százalékra kúszott fel a múlt hónapban az augusztusi 6,15 százalékról, ami valószínűleg az új Macintosh gépek sikeres előadásai miatt növekedett meg ilyen mértékben. Az "egyéb" operációs rendszerek, mint például a régi Windows-ok és Linux-ok egyre jobban veszítik a piaci részesedést, múlt hónapban 3,39 százalékot sikerült kiharapniuk a tortából.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.04. 08:39
A Microsoft Windows Vista operációs rendszerének sikerült szeptemberben jelentősen növelni piaci részesedését, miközben a Windows XP és Windows 2000-é tovább csökkent. Az Apple ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!