iPon Hírek

Növekvő Mac eladások

Dátum | 2009. 07. 05.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az Apple Macintosh gépek nem éppen a világ legolcsóbb számítógépeinek számítanak, mégis ilyen gazdasági helyzet idején is egyre jobban növekszik a kereslet irántuk.

Az új, 13,3-hüvelykes MacBook Pro.A legutóbbi Worldwide Developer Conference-n (WWDC) az Apple frissítette 13- és 15-hüvelykes MacBook Pro-it, melyek már alumínium borítást és nagyobb kapacitású akkumulátort kaptak, amivel egy feltöltéssel akár 7 órányi működési idő is elérhető. Az új változatok azonban valamivel gyengébb hardverrel rendelkeznek, valamint az energiaellátásra szolgáló telepet sem tudja ezentúl a felhasználó saját maga kicserélni. Jó hír, hogy az áruk valamivel mérséklődött, 1300 és 2000 dollár helyet 1200 és 1700 dollárt kell otthagynunk a boltban a 13-as és 15-ös modellekért.

Kathryn Huberty, a Morgan Stanley pénzügyi elemzője szerint ezek az új MacBook Pro-k pörgették fel igazán az Apple eladásait, amik már jobban növekednek, mint a PC-ké. Májusban 25 százalékos havi növekedést jelentett az Apple a leszállított Macintosh-gépek darabszámában, miközben az egész szegmens csupán 1 százalékos bővülést mutatott. Kathryn véleménye szerint az új, olcsóbb, de valamivel gyengébb teljesítményű modellek mellett a lassan talpraálló gazdaság is fontos szerepet játszott a vállalat egyre növekvő eladásaiban. Az elkövetkező negyedévre 12 százalékos növekedést jósol az elemző.

Az előző negyedévben viszont visszaesett az Apple-termékek iránti kereslet, és kénytelen volt 3 százalékos csökkenést elkönyvelni a vállalat. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a teljes számítógép-piacon is 3 százalékos visszaesést regisztráltak a szakértők. A PC-Mac arány azonban gyakorlatilag így sem változik meg a világon, ugyanis több, mint 1 milliárd PC-hez jön körülbelül 30 millió Macintosh, ami nagyjából 3,5 százalékos részesedés a piacon. A számítógép-gyártók listáján ezzel az eladási értékkel a negyedik helyet foglalja el az Apple a HP, Dell és Acer után.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. jadam92
2009.07.05. 17:51
VISSZA A HIRHEZ

Apple-t sztem csak a felvágósak vesznek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Adriján
2009.07.05. 18:02
"Apple-t sztem csak a felvágósak vesznek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jadam92
2009.07.05. 18:15
"grat, nagyon intelligens lehetsz ha ilyeneket irogatsz..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. perempe
2009.07.05. 23:39
Az összes amcsi filmben Mac-et használnak, de a a 24-ben (Fox) a Dell is szerepel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. cizoe
2009.07.06. 01:36
mac+bootcamp, és nincs probléma a játékkal sem... Amúgy ok olcsóbb, de ez a teljesítmény csökkentés nem tetszik. Az új air is lassabb, mint az előd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Wolverine2...
2009.07.06. 12:31
En iMac-et hasznalok amiota kikoltoztem Skociaba. Nem hiszem, hogy felvagos vagy sznob lennek pusztan azert mert szamomra fontos volt a helytakarekos ugyanakkor megbizhato gep. Vannak ugyan alternativak PC vonalon is de azok meg dragabbak. Szoval nekem megerte, foleg mivel semmi problemam nincs a mukodesevel. Megbizhatobb mint a PC-k nagy resze. Ha valaha szuksegem lesz laptopra akkor tuti MacBook Pro-t veszek. Megeri az arat (legalabbis itt kint)

Az eladasi adatokhoz hozzatartozik azert az is, hogy a helyi egyetemen peldaul nagyon komoly kedvezmennyel vehetnek Mac-et a diakok. Ha jol tudom az Apple eleg sok oktatasi intezmennyel all szerzodesben itt is es az Egyesult Allamokban is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. perempe
2009.07.07. 21:57
Wolverine:
egy egyedi MiniITX rendszer szerintem sokkal jobb, és olcsóbb is. Az ipon 4 miniITX házat és számtalan alaplapot kínál, nem vennék Mac-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!