iPon Hírek

Növekvőben az Intel piaci részesedése

Dátum | 2007. 11. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Megjelent az iSuppli legfrissebb felmérése, amelyből kiderül, hogy az Intel az elmúlt időszakban növelte piaci részesedését, ezzel szemben az AMD részesedései és várható bevételei csökkenőben vannak.

A félvezetőipar szereplőinek eladási statisztikái csak kis mértékben növekszenek, ezzel szemben az Intel továbbra is jól szerepel a piacon: a vállalat ismét növelte piaci részesedését. Dale Ford, az iSuppli piaci elemzői részlegének alelnöke kifejtette: " Az Intel kimagasló teljesítményt mutatott fel az elmúlt időben, így messze felülmúlta a félvezető piac egyéb szereplőinek eredményeit: a vállalat 4,1 százalékkal növelte piaci részesedését 2007-ben, ezzel pedig messze felülmúlja a nagy rivális AMD (Advanced Micro Devices Inc) eredményeit, akinek a részesedése ismét csökkent, így várhatóan 22,7%-os eredménnyel zárja majd az évet."


Ezzel egy időben más vállalatok is jól szerepelnek a piacon, ilyen cég például a Sony és a Qualcomm. A Sony jó szereplése mögött a PS3 áll, a Qualcomm a listán szereplő 20 vállalat közül a harmadik legnagyobb bevételnövekedést könyvelheti el az idei évre. Az elemzők véleménye szerint az Intel 2007-ben sikeresen megvédte az AMD-től elhódított részesedését, hiszen a vállalat kettő- és négymagos processorai renkívül jól teljesítenek, ami az eladásokat illeti.

Az AMD a félvezető gyártó vállalatok rangsorában a 2006-os 8. helyéről a 11. helyre csúszott vissza, a vállalat idén a tavalyi 7,5 milliárd dolláros bevétel helyett mindössze 5,8 milliárdos bevétellel kénytelen beérni.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.28. 21:52
Megjelent az iSuppli legfrissebb felmérése, amelyből kiderül, hogy az Intel az elmúlt időszakban növelte piaci részesedését, ezzel szemben az AMD részesedése és várható bevételei ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!