iPon Hírek

Növeli az AMOLED-termelést a Samsung

Dátum | 2010. 09. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Nem kevesebb, mint 2,1 milliárd dollárnak megfelelő összegből épít új AMOLED-gyárat Szöul déli részén a Samsung annak érdekében, hogy jövőre már nagymértékben fokozhassa az AMOLED-termelését.

Az új gyárban a jelek szerint főként kisméretű, mobil eszközökhöz tervezett kijelzőket fognak gyártani, kereken megtízszerezve (3-ról 30 millió egységre növelve) a vállalat havi gyártókapacitását.

Az AMOLED (és a Super AMOLED) minden tekintetben (fogyasztás és színminőség) felülmúlja az LCD-ket; egyetlen hátránya, hogy még bőven van hova csökkennie az árának, de talán erre is jótékony hatással lesz majd az, ha a Samsung ilyen szépen megnöveli belőlük a kínálatot.

A vállalat vonatkozó becslései szerint 2015-re az AMOLED-ek forgalma a maihoz képest meg fog 35-szöröződni (ez mintegy 700 millió egységet jelent); óriási pénzeket látnak tehát ebben az árucikkben, és úgy vélik, bőséggel meg fog térülni a befektetésük. (Ami azt illeti, a korábbi AMOLED-befektetéseik gyümölcseit már most is szüretelik, szép nyereséget könyvelhetnek el az AMOLED-üzletágukból.)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!