iPon Hírek

November 12-én érkezik a G92

Dátum | 2007. 09. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia az idei év novemberében frissíteni fogja videokártya termékcsaládját, ám a jelenlegi információk szerint a nagyvállalat nem tervezi a jelenlegi zászlóshajó, azaz a 8800 Ultra leváltását. A vállalat az ár/teljesítmény arányt célozza meg, ennek érdekében középkategóriás és felső-középkategóriás újdonságokat dob piacra, ezúttal nem csúcskategóriás termékekben gondolkoznak.

Számos forrás adta hírül, hogy az Nvidia a G92-es kódnévre hallgató újdonságát november 12-én mutatja be a nagyközönség számára. A chip továbbfejlesztett PureVideo HD motorral, PCI Express 2,0-ás csatolófelülettel, valamint DVI, DisplayPort és HDMI csatlakozókkal is fel lesz vértezve. Az új GPU már DirectX 10.1-es támogatással érkezik, az egység a TSMC gyárában készül 65 nm-es gyártási technológia alkalmazásával.


Az év korábbi részében Michael Hara, az Nvidia partnerkapcsolati részlegének alelnöke egy interjúban elmondta, hogy a vállalat következő high end megoldása már 1 TFOP-os számítási teljesítménnyel fog rendelkezni, ez az érték kétszer magasabb, mint a jelenlegi G80-as chipek teljesítménye, amelyeket a 8800 GTS, GTX és Ultra modellekben használnak.

Az Nvidia előtt jelenleg két cél lebeghet: készíteni egy olyan chipet, amely több, mint 1 milliárd tranzisztort tartalmaz, ezen kívül választási lehetőség az is, hogy olyan két GPU-s megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek olcsóbbak és hatékonyabbak, mint a korábban látott próbálkozások. Egyelőre nincs információ arról, hogy a G92-es chip egy komplex high end GPU lesz-e vagy inkább egy olyan termék, amely közepesen komplex felépítésével leváltja a 8800 GTS-t és hozzájárul az "olcsóbb", két GPU-val felszerelt termékek elterjedéséhez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.09.03. 10:47
Az Nvidia az idei év novemberében frissíteni fogja videokártya termékcsaládját, ám a jelenlegi információk szerint a nagyvállalat nem tervezi a jelenlegi zászlóshajó, azaz a 8800 Ultra ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!