iPon Hírek

Novemberben érkezhet a Firefox 4?

Dátum | 2010. 05. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A webböngészők piacán elég komoly harc dúl az egyes vállalatok között, már ami a következő generációs webböngészőkkel kapcsolatos fejlesztéseket illeti. A Microsoft nemrégiben adta ki az Internet Explorer 9-es változatának első bemutató kiadását, amelyet a napokban a második változat követett. Eközben a Google szoftvermérnökei sem lustálkodnak, ők ugyanis elkészítették a Chrome 5-ös verziójának első béta kiadását, ami ígéretesnek tűnik. A nagyobb piaci szereplők közül már csak a Firefox következő generációs webböngészőjét hiányolhatjuk, ám a legfrissebb hírek szerint már a Firefox 4 első béta kiadására sem kell sokat várni.

A Mozilla egyik szakembere, Mike Beltzner egy rövid prezentáció segítségével próbálja bemutatni, hogy pontosan mire is számíthatnak a felhasználók a Firefox következő generációjától. A legfontosabb tulajdonságok között említik azt, hogy a szoftver rendkívül gyors lesz, sok nyílt technológiát, illetve webes szabványt támogat majd, beleértve a HTML5-öt is. A fejlesztők az eddiginél nagyobb mozgásteret adnak majd a felhasználók számára, már ami a böngészővel, az adatkezeléssel és a felhasználói élménnyel kapcsolatos beállításokat illeti.


A prezentáció képkockáin egy átdolgozott felhasználói felület látható, ami a tavaly decemberben napvilágot látott látványtervekhez nagyban hasonlít. A friss webböngészőnél külön állíthatóak lesznek az egyes weboldalak jogosultságai, de a szoftver friss bővítmény kezelőt, új fejlesztő eszközöket, 64-bites támogatást, Direct2D alapú hardveres videó gyorsítást és többérintéses kijelző támogatást is tartalmaz majd.

 

Firefox 4: fast, powerful and empowering
View more presentations from Mike Beltzner.

A Firefox 4 első béta változata várhatóan július folyamán érkezhet, míg a kiadásra jelölt, azaz RC verzió október közepén jelenhet meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Anonymus23
2010.05.12. 10:53
Nem is árt, mert az eddigi pozitív tapasztalatokkal ellentétben a mostani frissítés után folyamatosan összeomlik a Firefox, bolhás lett a róka
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. junkie
2010.05.12. 11:00
Ahelyett, hogy az UI-val szórakoznának, inkább csinálnák meg végre a teljes Win7 támogatást: jumplist / start menü integárció!
Szégyen hogy erre nem voltak képesek még az elmúlt 1 évben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. SirAlo
2010.05.12. 14:57
lol... a kepen az firefox? kb chrome copy-nak nez ki=) nem ertem mier kell mas bongeszot lemasolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. arkman SirAl...
2010.05.12. 15:32
Mert ők is felismerték, hogy így jobb, mint a régi. (De még fognak finomítani rajta, mert sok a fölös hely még fölül.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kovy29
2010.05.12. 19:50
A formák meg a színek jók, az elrendezés viszont szerintem maradhatna a régi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lackoo1111
2010.05.12. 22:01
nekem nem jön be ez az új megjelenés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. perimeno
2010.05.12. 23:23
Anonymus23, nekem akkor volt ilyen problémám, amikor pdf plugin régi volt...folyamatosan crashelt, amikor beépülve nyitotta meg a pdf-eket. Én mondjuk abban az időben lassúnak találtam nagyon a rókát...a betöltés legalábbi iszonyat tetű volt, pláne, ha sok megnyitorr lappal indult. Teljesen megfogta a rendszert. Én akkor tértem vissza az operára. Szerencsére azóta a Neptunt is viszi rendesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zaiko
2010.05.13. 02:26
Ez az új skin borzalmas! Bár a hatalmas theme adatbázist elnézve, biztos lesz hozzá letölthető 'régi' style is... Amúgy meg nem csoda hogy gyorsul.. Rájöttek végre hogy 64bit-en is kéne fejleszteni... Ez már alaból gyorsít majd 64bites rendszereken...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!