iPon Hírek

Novemberben érkezik a friss Samsung Gear VR

Dátum | 2015. 09. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Samsung a néhány órája megrendezett Oculus Keynote alkalmával rántotta le a leplet frissített Gear VR headsetjéről, amit a gyártó illetékesei úgy állítottak be, hogy ez lesz az az eszköz, ami a mobileszközök használóinak széles körben elérhetővé teszi a VR élményt. A legfrissebb Gear VR nem csak 22%-kal könnyebb, mint elődje, de sokkal komfortosabban is viselhető. A Samsung szakemberei javítottak az eszköz oldalán elhelyezett érintőpad minőségén, valamint az eszköz által nyújtott felhasználói élmény egésze is érezhetően jobb lett. A frissített Gear VR kompatibilis lesz a Samsung 2015-ös felsőkategóriás mobileszközeivel, vagyis a Galaxy Note 5-tel, a Galaxy S6-tal, a Galaxy S6 edge-dzsel, illetve a Galaxy S6 edge+-szal. Azon felhasználók számára, akik már eleve rendelkeznek a támogatott eszközök valamelyikével, a Gear VR ajánlott végfelhasználói ára meglehetősen baráti lesz: ők akár 99 dollárért hazavihetik a frissített újdonságot. Ez üdvözlendő, hisza a korábbi, kevesebb mobillal kompatibilis kiadásért még 199 dollárt kértek el.
Az új headset egy új szoftverrel karöltve jelenhet meg, ez az új szoftver pedig az Oculus Arcade lesz, ami úgy jelenik majd meg a felhasználók számára, mintha egy árkád stílusú játékgép lenne, amelyben klasszikus játékok futnak – például a Pac-Man. Fontos adalék, hogy november folyamán a GearVR 1.0 SDK is elérhetővé válik a VR fejlesztők számára. A Samsung tervei szerint a friss Gear VR várhatóan novembertől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban – még éppen időben ahhoz, hogy az Amerikai Egyesült Államok területén nagy népszerűségnek örvendő Black Friday, azaz Fekete Péntek alkalmával már forgalomban legyen. Az Amerikai Egyesült Államokban történő megjelenést követően rövid idén belül egyéb országokban is megindulhat a frissített Samsung Gear VR forgalmazása.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. lajcsi1975
2015.09.25. 11:29
Na erre kiváncsi leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. FaL
2015.09.25. 11:38
Az ok, hogy ez úgy működik, hogy belepakolod a telefont, aztán a szoftver megoldja, de mi az input? Hogy irányítod a játékot és az hova csatlakozik és milyen jellegű dolog? Vagy "az eszköz oldalán elhelyezett érintőpad" lenne a beviteli eszköz? Mert akkor elég érdekes lesz, ha valaki a "fejét fogva" Pac-Manezik. Másfelől mi értelme van a VR-nak egy olyan játékban mint a Pac-Man, ami full 2D-s valami? This makes no sense.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajcsi1975
2015.09.25. 11:47
Ha megadja azt az illúziót minta egy 50 colos tvt néznél 2-4 méterröl, vagy akármennyiröl akkor akár a pacman is élvezetesebb lehet rajta.

Engem annyira nem is izgat ez a vr , sokkal jobban érdekelne mint videószemüveg. hogy úgy mit tud majd domborítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rfj1989 lajcs...
2015.09.25. 12:00
Egyetértek. Akár filmet is élvezetesebb lehet róla nézni, nem kell kézben tartani vagy letenni nagyobb távolságra, így tuti élvezetesebb lesz a filmnézés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.09.25. 12:02
Már alig várom a sok iZombie v2.0-t aki a metrón ilyennel a fején fog ülni Főleg a zsebesek hogy fognak neki örülni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajcsi1975
2015.09.25. 12:03
@Fal
Azt ugye tudod hogy ez részedröl már súrolja a trollkodás határát!
És ezen a szmájlik nem változtatnak semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sightseer
2015.09.25. 21:46
Minél szélesebb felhasználói réteg: Flagship.
Jár a taps...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!