iPon Hírek

Novemberben kerülhetnek forgalomba a Win8-as táblák

Dátum | 2012. 05. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az időzítés nem véletlen, hiszen a karácsony előtti megjelenés kedvező lehet, mert a nagy karácsonyi bevásárlási láz alkalmával sokan választanak különböző szórakoztatóelektronikai, vagy számítástechnikai terméket ajándékként. Kissé beárnyékolhatja viszont a képet, hogy átlagfelhasználói szemmel első ránézésre nehéz lesz majd eligazodni az új táblák között, annyira sokféle konfiguráció születik majd.

A Cnet News informátorai szerint a novemberben megjelenő újdonságok között egyszerű táblákat éppúgy találunk majd, mint konvertibilis hibrid megoldásokat. Az újdonságok x86-os Intel Atom processzorral, AMD Fusion Hondo APU egységgel, vagy ARM alapokon nyugvó Qualcomm Snapdragon S4-es, Nvidia Tegra 3-as, illetve Texas Instruments OMAP SoC egységgel rendelkezhetnek, modelltől függően. A novemberi időzítés meglehetősen szorosnak tűnik, hiszen addig az időpontig megfelelő támogatást kell nyújtania az új operációs rendszernek a háromféle ARM platform, valamint az Intel és az AMD alapú platformok számára.

További érdekesség, hogy a Windows 8 alapú táblák nem csak hardver, hanem szolgáltatások tekintetében is különböznek majd egymástól, de ez a korábbi információk alapján már aligha meglepő. A Windows 8 RT alapú, azaz az ARM architektúrára alapozó modelleknél nem lesz lehetőség a régebbi szoftverek futtatására, viszont ezeken a táblákon lesz beépített Office szoftvercsomag. Azok a táblák, amelyek x86-os alapokon nyugszanak és Windows 8 operációs rendszerrel érkeznek, képesek lesznek a régebbi alkalmazások futtatására is – viszont ezeken a termékeken alapból nem lesz Office csomag.

A fentieknek megfelelően az egyes modellek árazása is teljesen eltérő lesz – főként a kiszolgáló hardver előállítási költségei miatt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mythbuster
2012.05.17. 11:09
Windóz 8 -al nem kell, 7 -el talán vennék egy X86 -osat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2012.05.17. 16:59
Win7-el nem jársz olyan jól egy érintőképernyős eszközön mint windows 8-al.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!