iPon Hírek

Növésnek indul a Lenovo Thinkpad Edge

Dátum | 2010. 03. 22.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Felemás, de többnyire pozitív érzésekkel adtuk vissza a Lenovo legújabb szubnotebookját, a 13,3”-os Thinkpad Edge-t. Az AMD Neo és Intel CULV processzorokkal szerelt gép valószínűleg sikeres lehet, ugyanis a gyártó ma bejelentette, hogy érkezik a 14”-os és 15,6”-os verzió is.

A méretbeli eltéréseken kívül a legfontosabb változás a hardveres résznél keresendő. Míg a már piacon lévő kisebb változat AMD Neo, illetve Intel Core 2 Duo / Pentium Dual Core processzorokra támaszkodott, addig a nagyobb testvérek már Celeronnal, Core i3-mal és Core i5-tel lesznek rendelhetők, tehát egy lényeges sebességbeli ugrásnak lehetünk majd tanúi. Az opcionális listán immáron Blu-Ray meghajtót is találunk, illetve ha nem akarjuk az integrált videokártyákat használni, akkor lehetőségünk van dedikált Radeonokra cserélni őket (még nem derült ki, hogy milyenre, de valószínűleg egy HD5470-re vagy HD4330-ra).

Lenovo Thinkpad Edge 14
A WiFi-n és a Bluetooth-on kívül természetesen megmaradt az opcionális 3G támogatás, sőt a listára felkerül a már régóta tesztüzemben működő 4G is. Az ergonómiával kapcsolatos dolgok (cseppálló billentyűzet, multitouch touchpad, trackpoint) változatlanok maradtak. A színválaszték is maradt a régi, a fényes fekete és piros borításon kívül választhatjuk a klasszikus matt feketét is. Kapunk végre HDMI csatlakozót minden modellnél, viszont az akkumulátoros üzemidő egyelőre nagy kérdőjel. Az új termékek megjelenésére áprilisig várni kell, induló áruk 599 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. hunmyke
2010.03.22. 16:21
Egy i5-ös HD5470-essel jöhetne. Úgy is mostanában tervezem egy notebook beszerzését.
Amúgy külsőleg is nagyon bejövős a gép. Semmi csicsamicsa...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!