iPon Hírek

Nvidia 3D Vision Live: egy új weboldal a 3D technológiáért

Dátum | 2011. 01. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Nvidia illetékesei új módszert találtak arra, hogy még hatékonyabban népszerűsíthessék a 3D technológiát, valamint a vállalat 3D Vision platformját. A cég egy új weboldalt indított, amely 3D Vision Live névre hallgat és rengeteg információt tartalmaz a 3D technológiával, illetve a 3D Vision alrendszerrel kapcsolatban, amelyek segítségével a felhasználók könnyebben megérthetik a technológia működését, ha az esetleg még nem lenne teljesen világos.

A 3D Vision Live nem csak információforrásként, hanem 3D-s tartalmak lelőhelyeként is funkcionál. A weblap rengeteg 3D-s tartalmat bocsát a felhasználók rendelkezésére, kezdve a 3D-s videó klippektől a 3D-s filmbemutatókon át a rövid 3D-s videókon keresztül a sporttal kapcsolatos 3D-s felvételekig. A gyártó a weblap elindításával tulajdonképpen egy online közösséget szeretne létrehozni. A közösség és a weblap segítségével könnyedén megtalálhatóak lesznek a legjobb 3D-s alkalmazások és könnyedén beszerezhetőek a 3D-s tartalmak, így egyszerűen és gyorsan letesztelhetjük, hogy mire képes 3D támogatással ellátott rendszerünk. Igény esetén még 3D-s fotóalbumot is létrehozhatunk.


Ez utóbbihoz, vagyis a 3D támogatás kiaknázásához a sztereoszkópikus 3D támogatással ellátott videokártya mellett megfelelő, úgynevezett 3D ready monitor és/vagy televízió is kell, plusz egy, az adott megjelenítőhöz passzoló 3D-s szemüvegre szintén szükség van. A követelmények pontos listáját itt találjuk. Az online 3D-s tartalmak megtekintéséhez legalább 1 Mbps-os sávszélességet kínáló szélessávú internetkapcsolat kell, de 1080p-s tartalmak esetén már ajánlott 6 Mbps-os vagy gyorsabb internet hozzáférést használni - olvasható az új weboldalon. 

Az Nvidia 3D Vision Live portálja egyelőre csak béta verzióban érhető el, azaz a weblap és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások még tartalmazhatnak kisebb-nagyobb hibákat. Aki kíváncsi az új portálra, kattintson ide!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. ByrDer
2011.01.05. 09:51
Én inkább megvárom míg kinőjük ezt a primitív agy/szemromboló 60fps-re korlátozott, szemüvegviselős, teljesítményfelezős 3D technológiát.

Biztos vagyok benne hogy sokkal többre is képes ennél a modern technika... ezek az eljárások már a 80-as években is működtek volna és akkor is rossz ötlet lett volna.

Már évekkel ezelőtt is voltak igen impresszív holografikus megoldásokon alapuló kísérleti stádiumban lévő 3D tvk amik, szemüveg nélkül működtek és nem csak mélységérzetet adtak hanem ahogy változik a perspektívád úgy más képet látsz. (Ergo ha szemből látsz egy kocsit a képen oldalra mégy és már oldalról látod.) Kár hogy még mindíg nem járunk itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tirexi
2011.01.05. 09:57
Itt a helyem.
A képeket és a videókat megnéztem 3D szemcsivel. Királyak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.01.05. 11:57
Egyetértek. És amúgy én csodálkozom is, mert már 10 évvel ezelőtt is pont ugyanitt tartott a shutteres szemcsis technológia, és a polarizált is létezett. Nekem pl a gef3-amhoz volt is ilyen szemcsim, és nem érzem különbnek a mai csúcscuccot sem, amit ilyen bemutatótermben láttam tavaly. Annak idején nem értettem miért nem terjedt el jobban, mivel a népszerűvé váló 3d játékokkal lehetett játszani simán.

Gondolom a mozi technológiai háttérfejlődése adott neki lökést, hogy a nagyobb tömegek is elkezdjenek érdeklődni a 3D iránt. Persze 10 éve is összehoztak már 3d-s filmeket, de a digitális technika és főleg az utólag számolt 3d effektek most értek be az olcsó tömegtermelésre. - szeritem. 10 éve a nagyképernyős tv volt a sláger, aztán a surround, aztán az lcd/plazma. kell az újítás. A látható képminőségen és hangon nincs már mit tovább ragozni, úgyhogy jöhet a 3d.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG
2011.01.05. 21:51
Tudjátok mi a nevetséges?
Egy 500Ft os újsághoz ingyen kapott, papír! 3D-s szemüveggel (lencséi: vörös, cián) nézegettem végig a fotókat a fent belinkel 3D Vision Live honlapján. Mindössze annyi türelem szükséges hozzá, amíg beállítottam a megfelelő színarányt, és ollé!!!
500Ft-ért 3D Vision Ready

(Aki nem hiszi próbálja ki maga is.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sensejke ByrDe...
2011.01.05. 22:11
Akkor mutatom hogy már van szemüveg nélküli 3d tv!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2011.01.05. 23:07
Nem tudom már mennyi éve, de tuti emlékeztek arra , hogy forgalomba szerettek volna hozni egy olyan újítást - hogy: Szagos TV ...
Amit látsz a műsorban - azokat az illatokat kibocsájtja a TV .

Tehát ez még visszavan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2011.01.05. 23:39
Anno http://www.youtube.com/watch?v=qptQBkI3bO0 (ehhez a gamehoz adott szemüveg tökéletes a 3D Vision Live honlapon mutatottakhoz Kínai fal is faja, de 1 kivételével mind szupi

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!