iPon Hírek

Nvidia: a hibák ellenére sem fogy kevesebb GPU

Dátum | 2009. 06. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Annak ellenére, hogy tavaly nyáron kellemetlen hírek érkeztek az Nvidia háza tájáról, amelyek arról számoltak be, hogy egyes grafikus processzorok és lapkakészletek konstrukciós hibák miatt hajlamosak a meghibásodásra, a vállalat most arról számolt be, hogy ezután az időszak után sem csökkentek a rendelések a GPU piacon. Ez azt jelenti, hogy a hibák nem voltak annyira széleskörűek és kritikusak, hogy az egyes számítógép készítő vállalatok bizalma meginogjon az Nvidia-ban. Az Nvidia illetékesei szerint ez a tény a vállalat gyors és határozott fellépésének köszönhető, amelynek segítségével hatékonyan kezelték a problémát.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a vállalat tavaly nyáron ismerte be a tényt, hogy egyes GeForce grafikus processzoraik és nForce lapkakészleteik (MCP – Media and Communication Chip), amelyek mobil rendszerekhez készültek, az átlagosnál jóval nagyobb eséllyel hibásodhatnak meg a chipek tokozásánál használt nagymennyiségű ólom miatt. A vállalat 196 millió dolláros összeget különített el a probléma kezelésére, amely elmondásuk szerint csak néhány notebook konfigurációt érintett.

A hivatalos közleményben elismerték, hogy a GeForce 8400M és 8600M chipek esetében nem megfelelő anyagfelhasználás miatt gondok vannak a tokozással, ami a folyamatos melegedés és a lehűlés miatt idővel problémák kialakulásához vezet, amelyek miatt az adott gép javításra szorul. A hírek szerint ez nem csak a fent említett videó vezérlőket, hanem az nForce lapkakészletek egy részét és a GeForce 8800/9800-as videokártyákat is érintette.

A termékekkel kapcsolatos potenciális hibalehetőségek miatt az eladási mutatók csökkenhetnek, ám ebben az esetben az Nvidia partnereinek túlnyomó része nem csökkentette a rendelések mennyiségét és nem is állt át az AMD Radeon HD videó vezérlőire a noteszgépek esetében. A következő hasonló eset után már egészen biztosan nem lenne ilyen megértő a piac...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. d311c
2009.06.10. 10:38
Én is ezt mondanám a helyükben. :-)

Egyébként honnan a nagy mennyiségű ólom, ha közben a RoHS-nak is meg kell felelni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gpety
2009.06.10. 10:52
Habár a név megkopott, azért még mindig ér valamit. Soha nem voltam Nv fan, de azért örülnék neki, ha a következő generációs kártyájuk legalább olyan jól sikerülne, mint a 6-os széria volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zelbacsi
2009.06.10. 11:18
Azért ez annyira szánalmas már, hogy ha is, azt vesszük, mert láóttama reklááóómba' hotya ennvidia a gyó ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2009.06.10. 11:32
Nekünk itt hon AMD/ATi konfigvan. 6-8 éve.. nvidiát még nem próbáltam de ha a köv. generációjuk jó lesz és meg fizethető bepróbálom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!