iPon Hírek

NVIDIA a netbookokról: Majd meglássuk

Dátum | 2008. 12. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Óvatosan viszonyul az NVIDIA a netbookokhoz, legalábbis a közeljövőben még nem áll szándékában belépni erre a piacra - mondták a cég illetékesei a Credit Suisse technológiai konferencia alkalmával.

Marv Burkett, az NVIDIA gazdasági vezérigazgatója elismerte ugyan, hogy minden további nélkül tudnának gyártani a minilaptopokhoz illő grafikai lapkákat és más hardvereket, de egyelőre arra várnak, hogy ez a fiatal piac jobban "kiforrjon", mielőtt ténylegesen belevetnék magukat.

Bár arra nem tértek ki konkrétan, hogy ha alkalmasnak találják majd a körülményeket, akkor miként is vetnék bele magukat, az tény, hogy a grafikán és a lapkakészleteken kívül túl sok más lehetőség nincs.

Mivel a legtöbb jelenlegi netbook Atom processzort és az ahhoz tartozó integrált Intel grafikát használ, amely sokszor túl lassú mind a HD filmekhez, mind pedig az újabb játékokhoz - mondta Michael Hara, az NVIDIA befektető-kapcsolati elnökhelyettese -, így például egy gyorsabb integrált grafikai egységgel, vagy teljes lapkakészlettel lehetne mit kezdeni (mivel az Atom maga sem egy erőlegény, ezért talán annyira nincs szüksége erősebb VGA-ra, de egy kevesebbet fogyasztó chipset mindenképpen jót tenne neki).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások