iPon Hírek

Nvidia: alsókategóriás AM3-as lapkakészletek

Dátum | 2008. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Expreview jóvoltából a múlt hét folyamán olvashattunk az Nvidia felsőkategóriás lapkakészleteiről, amelyeket a gyártó a jövőben megjelenő 45 nm-es AMD processzorokhoz készít. A kínai híroldal most újabb információkkal szolgál, ám ezúttal az Nvidia alsó kategóriás, 45 nm-es Phenom processzorokhoz szánt lapkakészletéről hull le a lepel.


A jelenlegi információk szerint az Nvidia két különböző belépő szintű lapkakészlettel jelentkezik a piacon 2009 elején: az egyik termék MCP85-S, míg a másik MCP85-V típusjelzéssel lesz ellátva. Mindkét lapkakészletben helyet kap egy DirectX 10.0-s támogatással rendelkező integrált videó vezérlő egység, amely Hybrid SLI támogatással is el lesz látva. A lapkakészletek támogatják majd az AMD ACC (Advanced Clock Calibration) technológiáit is, így a Phenom processzorok esetében hatékonyabb tuningra nyílik lehetőség. A lapkakészlet 20 darab második generációs PCI Express sávval lesznek felvértezve, amelyek 1 darab PCI Express x16-os és négy darab PCI Express x1-es bővítőhely kezeléséért felelnek majd. A táblázatok alapján a két lapkakészlet tulajdonságaikat tekintve nagyrészt megegyeznek, a különbség az, hogy az MCP85-S PureVideo HD támogatással, valamint nagyobb video teljesítménnyel áll majd a felhasználók rendelkezésére. Mindkét lapkakészlet Socket AM2/AM2+/AM3-as processzorok fogadására lesz felkészítve.

Az új alaplapok a jelenlegi GeForce 8000-es sorozatú termékek utódai lesznek, így áruk várhatóan 100 dollár alatt fog elhelyezkedni. Az ACC támogatás jelenléte érdekessé teszi majd a termékeket, ugyanis a technológia segítségével a jelenlegi Phenom processzorok tuningpotenciálja jelentősen javul. Az új lapkakészletek és egy 45 nm-es Black Edition Phenom processzor segítségével ütőképes rendszert állíthatnak majd össze azok a vásárlók is, akik alacsonyabb költségvetésből építkeznek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. twollah
2008.10.24. 12:18
vissza a cikkhez

DD3as memoriak mikor lesznek tamogatva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. norman81
2008.10.24. 14:47
Sziasztok!
Am3 esetén nem nem ddr3 at támogató deszkák lesznek???Vagy müköik ddr2 -vel is?vagy akár ddr2/ddr3 felállásban 1 lapon pl Asrock s akkor attól függ majd hogy am2/am3 phenom van a lapban??? Vagy akkor most lesz am3/ddr2 fixen és am3/ddr3 v. am3/ddr2/ddr3 (öszvérlap) és akkor itt procifüggö hogy milyen ramot használsz v. forditva! Kicsit össze vagyok zavarodva....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.10.25. 15:34
twollah: Januárban jön az első chipset, amire DDR3-as lapokat fognak építeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!