iPon Hírek

Nvidia: asztali PC-kben nincs hibás GPU

Dátum | 2008. 07. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Nemrégiben adtunk hírt róla, hogy a noteszgépekben található G84-es és G86-os GPU-k hibásak, ugyanis a gyártáskor felhasznált anyagok nem feleltek meg a követelményeknek, így a végeredmény: hibásan üzemelő, túlmelegedő GPU-k. Az Nvidia a probléma orvoslásához 150-200 millió dollárt különített el, a vállalat hivatalos közleménye szerint a kínos eset csak és kizárólag a notebookokat érinti, az asztali gépek videokártyáinál felhasznált GPU-k tökéletesen hibátlanok.

Azok számára, akiknek új az információ, pár szó az előzményekről. A The-Inquier munkatársai számoltak be először a kínos hibáról, majd ezek után a TechReport kollégái megkeresték az Nvidia illetékeseit, akik nem voltak hajlandóak válaszolni. Később, az ArsTechnika kérdéseire az Nvidia részletesebb választ adott és kifejtette, hogy az eset az asztali gépeket nem, csak a noteszgépeket érinti.

Az Nvidia állítása szerint csak a szállított notebook GPU-k egy kis százaléka lehet érintett. A vállalat elmondta: "Mi nem vettünk észre hibát az asztali chipek esetében, és nem is számítunk rá, hogy ez a probléma abban a szegmensben is feltűnhet." Az Nvidia az eset mértékének szemléltetésére elmondta: "Nagyon kicsi rá az esély, hogy a Te, Nvidia alapú noteszgéped is érintett legyen a problémában."

De mi történik, ha mégis kiderül, hogy az asztali videó vezérlők esetében szintén fennáll a hiba? Az Ars Technica elmondása szerint akkor a vállalat nagy bajba kerülhet, mivel nem tájékoztatta megfelelően az illetékes szerveket (U.S. Securities and Exchange Commission) a probléma nagyságáról és várható anyagi következményeiről. Egyszóval a gyártónak nem érdeke, hogy valótlan információkat közöljön.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. sYs
2008.07.17. 19:31
Hehe azért nem vették észre a hibát mert ők maguk is ati-s laptopot használnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2008.07.17. 20:41
Nekem most mind1 melyik milyen áron van, létezzen mind2 cég és ne papoljanak itt egymás mellett mint két okoskodó, hogy majd csődbe megy...
Egyszer majd lehet hogy csődbe megy, és akkor megtanul sírni az amelyik azt kívánta. Max. lesz helyette más videokártya gyártó, vagy valaki megveszi...

Ez olyan mint két ember vitázik a folyón, hogy egyiküknek csónakja van a másiknak lapátja... Vagy összefognak és beengedi a csónak tulaj a másikat lapátolni, vagy kinyírják egymást és csináld magad mozgalom lesz belőle, hogy mindketten át akartak kelni a folyó túloldalára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alamos
2008.07.17. 20:44
db: Nem véletlenül írtam így, bár lehet ásóval meg kapával kellett volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.07.18. 02:47
(Vendég_Kane_* @ 2008 Jul 17, 19:48) "Ez olyan mint két ember vitázik a folyón, hogy egyiküknek csónakja van a másiknak lapátja... Vagy összefognak és beengedi a csónak tulaj a másikat lapátolni, vagy kinyírják egymást és csináld magad mozgalom lesz bel?le, hogy mindketten át akartak kelni a folyó túloldalára..."

A lapátos leüti a másikat és elmegy a csónakkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!