iPon Hírek

Nvidia chipszet készül a Via új processzorához

Dátum | 2008. 03. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia és a Via együttműködéséből a jelek szerint mégis csak lesz valami, ugyanis az Nvidia tervei között szerepel egy integrált videó vezérlővel ellátott lapkakészlet készítése, amely kifejezetten a VIA új processzorához, az Isaiah-hoz fog passzolni. Az új lapkakészlet várhatóan a VIA processzorával egy időben, azaz május vagy június folyamán kerülhet kereskedelmi forgalomba.


Amennyiben az együttműködés valóban létrejön, akkor a VIA jól jár, ugyanis az Nvidia lapkakészlete és integrált videó vezérlője jóval népszerűbb lesz a piacon, mint a vállalat saját, S3 Chrome egységei. Az Isaiah processzorok ugyanazt a 479 tűs processzorfoglalatot alkalmazzák majd, mint amit a jelenlegi C7-es processzorok is használnak, így a VIA számára nem lesz hiány az integrált videó vezérlővel ellátott lapkakészletekből. Az Nvidia integrált videó vezérlői jobb teljesítményt nyújtanak, mint a VIA megoldásai, így az új alaplapok jó eséllyel indulhatnak a piacon, hiszen a gyártó integrált videó vezérlői már bizonyítottak olyan játékokban, mint a The Sims2 vagy a World of Warcraft, persze Intel és AMD processzor mellett.

Ennek fényében érdekesek lehetnek azok a tények, amelyekről korábban beszámoltunk: az Nvidia a VIA felvásárlására készül, de a VIA tervei szerint az integrált videó vezérlővel ellátott alaplapokat a jövőben is Ő szeretné készíteni, az NVIDIA-tól függetlenül. Hogy az egyesülésből mi lesz, illetve milyen formában megy végbe, az egyelőre rejtély, ám az biztos, hogy a VIA új processzora és az Nvidia új integrált videó vezérlővel ellátott alaplapja komolyabb konkurenciát jelenthet majd az Intel Atom egységei számára, amelyek olcsóbb noteszgépekben és olcsóbb asztali konfigurációban lesznek jelen a következő negyedévtől kezdve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.06. 20:10
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!