iPon Hírek

Nvidia: egyszerre érkező asztali- és mobil driverek

Dátum | 2010. 04. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia 2008 decemberében döntött úgy, hogy a noteszgépek tulajdonosainak külön mobil drivert kínál majd, amelyet közvetlenül a gyártó weboldaláról lehet letölteni. Ezzel a lehetőséggel nagyon sok tulajdonos nem élhetett, ugyanis a noteszgépek egy részénél csak és kizárólag a notebook gyártója által biztosított drivert lehetett/lehet használni. Az Nvidia most egy újabb akcióval kedveskedik a GeForce/Quadro videó vezérlővel ellátott noteszgépek tulajdonosainak: hamarosan az asztali videokártya meghajtóprogramokkal egy időben érkeznek majd a friss mobil VGA driverek is.


A korábbi megmozdulással is az volt az Nvidia célja, hogy az új technológiák támogatását, valamint a teljesítménnyel kapcsolatos optimalizációkat minél hamarabb elérhetővé tudja tenni a felhasználók számára. Az új gyakorlattal nem csak ezt, hanem azt is el lehet majd érni, hogy a mobil- és az asztali videó vezérlőkhöz készített meghajtóprogramok azonos verziószámmal büszkélkednek majd, és egyformán frissek lesznek.

A cég a jelenlegi tervek szerint hónapokon belül, a 256-os meghajtóprogram sorozattal fogja majd egy szintre helyezni a mobil- és asztali videó vezérlőkhöz készített drivereket, amelyek minden alkalommal egyszerre, egy napon válnak majd elérhetővé. Sajnos most is vegyül némi üröm az örömbe, ugyanis a Verde névre keresztelt drivereket nem használhatjuk majd akármilyen noteszgéphez a gyártó specifikus megoldásoknak és finomhangolásoknak köszönhetően, de most már a felhasználók többsége azért profitálni fog az új eljárásból. Ez a gyakorlat a remények szerint végre kiszámítható, folyamatos driver ellátottságot jelent majd az Nvidia esetében is, csak úgy, mint az AMD-nél, aki már régóta havi rendszerességgel szállítja az újabbnál-újabb VGA drivereket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. axe
2010.04.26. 22:05
nVidiás hírekből már kicsit túl sok van nem? Már lassan idegeítő, és hozzá a sok [mod] hogy melyik jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Raptor69
2010.04.26. 22:43
axe!
A hírek nem zavarnak! Inkább az üzeneted második felében lévő egyének Hajrá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tszaboo
2010.04.26. 23:00
axe: Jah, elég egy nvidiás hír, és egyből kommentezel, hogy melyik jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2010.04.26. 23:18
tszaboo - írtam én ilyent hogy melyik a jobb? Én mindkettő márkát ugyanannyira tisztelem, és azt veszem, ami akkor a pénzemhez mérve a legjobb választás, nincs ilyen hogy fan vagyok és azt veszem akkoris. Aki így gondolkozik nem normális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Warpath
2010.04.26. 23:24
Valóban nem a sok nvidiás hír a gond, de még az se hogy ha kulturáltan vitatkoznak melyik jobb. A probléma a vita,veszekedés kirobbantása v kiprovokálása ahogy tetted az első hozzászólásodban

Üdv!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. slayer1944
2010.04.27. 00:08
Kedves axe, te milyen jogon szólsz le bárkit is? Ha nem lennél fan, nem írnál ilyet, amit láthatunk az első hozzászólásodban meg az összes többi nvidia hírben. Kellenek a hírek mindig. Csak nvidia többször ad ki valami érdemleges. Remélem nem sértődtél meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TescoZsomi
2010.04.27. 09:06
axe: nVidiás hírekből már kicsit túl sok van nem? Már lassan idegeítő, és hozzá a sok [mod] hogy melyik jobb.

Írtat, hogy "melyik jobb". Alá is húztam neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csab959 axe
2010.04.27. 09:29
Egyáltalán nincs sok nvidiás hír, ha megnézed az IT hírek alatt. Szerintem, csak egy mod van itt és az te.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2010.04.27. 14:40
Én nem írtam h melyik szimplán annyit, hogy kezdődik majd a vita hogy nvidiát v atit érdemes venni ennyi. Bár szövegértelmezéshez iskolába is kellene járni nemde?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rabib
2010.04.27. 15:15
Szerintem meg senki se vitázzon azon, hogy melyik a jobb. Azok tények, azokon nem lehet nekünk változtatnunk.
Sok Nvidiás hír lenne? hmmm Szerintem az nem baj, mert legalább mindig értesülünk a friss információkról. S akkor most legyen szó bármilyen videokártya vagy processzorgyártóról.

axe: Attól még ha valaki fan, attól az még nem hülye. Mindenkinek minden termékkel meg vannak a saját tapasztalatai. Nekem eddig összesen három videokártyám volt: egy 32 BM-os valami ősdarab még 6 éve, meg utána egy 7600 GT, és most egy 9600 GT. Aki fan, az márkahű. Ha én is új VGA-t veszek majd, nem biztos, hogy Atit veszek, mert a GeForce kártáykkal még nem volt komolyabb gondom. Atival nem tudom, hogy mi a helyzet. S attól, hogy én ebben a márkában már meg tudok bízni -amit a mai világban sajnos egyre nehezebb- attól még se én se más nem lesz hülye.

Igen, egyébként iskolában valóban meg kell tudni mindenkinek tanulni írni és olvasni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rcv6ss
2010.04.27. 17:15
Én annak örülök, hogy van miből válogatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!