iPon Hírek

Nvidia és HTC készülékek frissültek Android 6.0-ra és tovább

Dátum | 2015. 12. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egyre több androidos termékről derül ki, hogy meg fogja-e kapni az aktuális rendszert a későbbiekben egy átfogó frissítés formájában, viszont az igazán szerencséseknek már nem kell izgulni a Marshmallow elkészüléséért. A Nexus és Android One okostelefonok után az LG G4 kapta meg elsőként a kész Android 6.0-t, most pedig már az Nvidia és a HTC is rendelkezik olyan eszközzel, amire elérhető a Marshmallow.
Az Nvidia a Shield Tablet K1-re szabta rá elsőként az Android 6.0-t. A zöldek a változáslista alapján nem sok újdonsággal járultak hozzá a Marshmallow-hoz, de azért akad némi extra is a fedélzeten, nem kizárólag az Android 6.0 sokszor emlegetett pozitívumaival (nagyobb biztonság, jobb üzemidő, Now on Tap, adaptív tároló) lehet számolni. A telepítést követően a felhasználók egy új kamerainterfészt fognak kézhez kapni. Az Nvidia Shield Camera alkalmazás vonalvezetését a Material Design inspirálta, így az jobban fog passzolni a Marshmallow megjelenéséhez. A program jobb sorozatkép készítési lehetőséggel kecsegtet, és már valós időben lehet majd pakolni HD effekteket a kamera képére, így a felhasználó a fotózás vagy videózás alatt pontosan látni fogja, hogy milyen végeredményre lehet számítani. Ennek köszönhetően kevesebb lesz a rosszul sikerült felvétel. Érdekesség még, hogy a frissítés része a Fallout Shelter játék is, ami egyébként ingyenesen letölthető bárki számára. Az Nvidia látszólag kedveskedni akart ezzel a lépéssel a felhasználóknak, vagy egy partneri megállapodás állhat a háttérben.
Az OTA érkező frissítés 655 MB-os méretet öltött, szóval a letöltés megkezdése előtt mindenképpen érdemes meggyőződni arról, hogy stabil az internetkapcsolat. Az nem derült ki, hogy az Nvidia a Shield Tablet számára is elérhetővé tette-e a friss operációs rendszert, hiszen a Shield Tablet K1 semmilyen szignifikáns eltérést nem mutat a korábban kereskedelmi forgalomba bocsájtott modellhez képest. Ha az Nvidia ilyen körülmények mellett különbséget tenne szoftveresen a táblagépek között, azzal minden bizonnyal nem lopná be magát a felhasználók szívébe.
A HTC-nél kettő okostelefon frissítéséről beszélhetünk, de ezek közül csak az egyiknek teljesen újdonság a Marshmallow rendszer. A One M9 az, ami most kapta meg az Android 6.0-t, a One A9 ugyanis már eleve ezzel együtt mutatkozott be október végén. A One A9 esetében tehát nem egyszerű Marshmallow frissítésről van szó, ennél az okostelefonnál már a 6.0.1-es verzió érkezéséről számolhatunk be, ami a fentiekre (One M9 és a Shield Tablet K1) csak később jelenhet meg. Az Android 6.0.1 túlnyomórészt hibajavításokat tartalmaz, de új hangulatjelek is rejlenek benne.
Sajnos a tajvaniak eddig nem szolgáltak hivatalos változás listával a One M9 csúcsgépre vonatkozóan, szóval arra nincs pontos rálátásunk, hogy az Android 6.0 hozadékán felül milyen új dolgokkal találkozhatnak még a felhasználók. Ami biztos, hogy a HTC Sense grafikus felhasználói felület az új Android érkezésével szintén előrébb léphet majd a verziószámát tekintve.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. michael-ku...
2015.12.29. 13:12
Én hülye meg Lumia 950 vettem. Nem mintha jelenleg lenne jobb vétel, (160 000) de akkor is az M7 után olyan lassú a rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Samanoske
2015.12.29. 13:45
Van jobb,M9 is jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani micha...
2015.12.29. 13:58
Mármint a HTC One M7-et cserélted Lumia 950-re, és lassabb a Lumia rendszere?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. michael-ku...
2015.12.29. 19:19
Sajnos sokkal többet látom tölteni a rendszert a kelleténél.
950 jobb a multitask, de a programok elindulása lassabb.
Érti a fene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Samanoske
2015.12.29. 21:32
Valószínű mert win és nem android,a htc meg a legjobb szoftveresen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!