iPon Hírek

Nvidia FCAT VR: Teljesítménymérő app virtuális valósághoz

Dátum | 2017. 03. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia még a GDC alkalmával tett ígéretet arra, hogy hamarosan kiad egy új, ingyenesen használható alkalmazás, amivel könnyedén mérhető lesz a VR alkalmazások alatt tapasztalható teljesítmény. A szoftver meg is érkezett, az Nvidia ugyanis ma elérhetővé tette az FCAT VR nevű szoftvert, amivel képkocka-idő alapú teljesítménymérésre, illetve precíz, meglehetősen részletes teljesítmény-elemzésre nyílik lehetőség.
Az FCAT VR egy ingyenesen elérhető, nagyon sokoldalú szoftver, ami egyrészt együttműködik az Nvidia saját eszközillesztő szoftverével, másrészt azonban a Windows Event Tracking szolgáltatásával, illetve a SteamVR alkalmazásprogramozási-interfészével is kapcsolatot létesít, így pontos képet alkot az Oculus Rift vagy a HTC Vive használatakor tapasztalható teljesítményről. Az alkalmazás használatához külön külső kiegészítőre nincs szükség, kompatibilitás terén pedig nem csak az Nvidia, hanem a konkurencia grafikus processzorai is támogatottak. Az újdonság jóvoltából kipróbálható, ugyanazzal a konfigurációval hogyan viselkedik az Oculus Rift és a HTC Vive, a folyamat ráadásul nem is túlságosan bonyolult. Az alkalmazáson belül látszik, hol keletkeztek új képkockák, hol következett be képkocka-eldobás, illetve az is, hogy mely régiókban készültek mesterségesen létrehozott átmeneti képkockák – utóbbiakról egyebek mellett az Oculus Rift Asynchronous Spacewarp technológiája gondoskodik. Az említett adatok birtokában minden részletre kiterjedő teljesítmény-analízis készíthető, így pontos kép rajzolódik ki az adott alkalmazás adott rendszeren felmutatott teljesítményéről.
Noha a szoftver kezelése egyszerű, azaz a mérést nagyon könnyen el lehet végezni, az adatok elemzése már egy sokkal komplexebb feladat, így ehhez külön kalauzt is készített az Nvidia, ami itt található. Akik kíváncsiak rá, meglévő rendszerük milyen teljesítményt tud felmutatni különböző VR alkalmazások alatt, innen letöltheti az FCAT alkalmazást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. dzsuz87
2017.03.16. 16:49
Fut Windows XP alatt is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Chavalier
2017.03.17. 00:25
Valami az Nvidiától ami támogatja a konkurens gpukat is?
Há mi történik itten?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!