iPon Hírek

NVIDIA GeForce mobiltelefonokba

Dátum | 2008. 02. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | FŐ EGYSÉG

Majdnem két évvel ezelőtt az NVIDIA drasztikusan növelni kívánta jelenlétét a mobil eszközök piacán. Ezzel egyidőben két felvásárlást hajtott végre, a PACE Soft Silicon és a Hybrid Graphics került a nagyvállalat szárnyai alá, amik mind mobil termékeket és integrált eszközöket fejlesztő cégek.

Az NVIDIA ma tette meg az áttörő bejelentést a Mobile World Congress-en, Barcelonában, hogy bemutatja első mobil alkalmazások számára fejlesztett gyorsítóját, az APX 2500-at. Ez a készülék tartalmaz egy ARM11 MPCore processzort, HD hang- és videoprocesszort, ultra-alacsony fogyasztású GeForce grafikus magot, valamint egy 16/32-bites DDR memória interfészt, ami támogatja a NOR és NAND flash memóriákat.


Az ARM központi egység nem igazán hozza lázba a közönséget, azonban az audio-video processzor és az integrált GeForce vezérlő annál inkább. Az NVIDIA állítása szerint a gyorsító képes felvenni és lejátszani 720p-felbontású HD videókat akár 10 órán keresztül, és hangfájlt lejátszani 100 órán keresztül. A GeForce mag emellett támogatja az OpenGL ES 2.0 és Direct3D Mobile API-kat így képes 3D-s felhasználói felületek és játékok hardveres gyorsítására.


Jelenleg a mintapéldányok leszállítása folyik kulcsfontosságú partnereknek, a vállalat a sorozatgyártást 2008 első felének a végére ígéri. Az NVIDIA kiemelte még a Microsoft együttműködését az APX 2500 kifejlesztésével kapcsolatban, "ami a Windows Mobile operációs rendszerek következő generációját célozta meg", így idén már várhatóak az ilyen gyorsítóval szerelt Windows Mobile operációs rendszerű okostelefonok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:28
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!