iPon Hírek

Nvidia ION-alapú nettop a Medion kínálatában

Dátum | 2009. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ismertebb és nem túl ismert gyártók között már szép számmal találunk olyanokat, akik az Nvidia igen ütőképesnek mondható ION platformja mellett tették le a voksukat saját nettopjaik és netbookjaik megalkotásakor. Az ION platform az Intel integrált videó vezérlőjével ellátott megoldásoknál sokkal alkalmasabb HTPC célokra, még a HD videó fájlok lejátszása sem okozhat gondot, sőt, a régebbi játékokkal némi kompromisszum árán kényelmesen eljátszogathatunk.


A legfrissebb név az ION platformra épülő nettopok piacán nem más, mint a Medion, aki számos kiegészítővel és termékkel képviselteti magát a PC szegmensben. A vállalat fényes fekete festéssel ellátott nettopja az Akoya Mini E2076 D típusjelzést viseli, a termék 15 x 17 x 2 cm-es méretekkel büszkélkedik, azaz igazán kompakt megoldásnak mondható. A konfiguráció a gyártó tervei szerint egy- vagy kétmagos, 1,6 GHz-en ketyegő Atom processzorral, 1- illetve 2 GB-nyi rendszermemóriával, valamint 160 GB-os vagy 320 GB-os merevlemezzel kerül a boltok polcaira, az egységben a videó vezérlő szerepét természetesen a már jól ismert GeForce 9400-as IGP látja el.


A csinos kis nettop Gigabites Ethernet porttal, WiFi 802.11 b/g adapterrel, valamint hat darab USB 2.0-s porttal lesz felszerelve, a videó kimenetek között a jelenlegi információk szerint egy DVI port biztos jelen lesz, a HDMI csatlakozó meglétéről egyelőre nincsenek hivatalos információk. Anélkül elég nagy hiba lenne kiadni egy ilyen gépet, így jó eséllyel az is lesz a konfiguráción. Az operációsrendszer szerepét a Medion a Windows Vista Home Premium-ra bízta. A termék várhatóan szeptember folyamán kerülhet a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 300 és 350 euró között fog elhelyezkedni konfigurációtól függően.

Érdekesség, hogy korábban már az Emtec háza tájáról is bemutattunk egy ugyanilyen felépítéssel rendelkező, kísértetiesen hasonló terméket, mint amilyen a Medion megoldása, sőt, a Pegatron is rendelkezik egy ugyanilyen nettoppal, amely az IPP7A-CP típusjelzést viseli. Az Emtec modellje egyetlen VGA kimenettel van ellátva, a Pegatron termékéről készült távoli képeken is csak egy D-Sub csatlakozó látható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. somakb
2009.07.24. 12:40
VISSZA A HIRHEZ

Ha 2 magos atom az Asrock ION házában melegszik akkor itt hogy oldják meg a jó szellőzést?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!