iPon Hírek

Nvidia ION konfigurációk: rövidesen itt vannak

Dátum | 2009. 04. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia csak úgy, mint az elmúlt hónapok folyamán, úgy most is nagyon bizakodó az ION névre keresztelt platform sikerével kapcsolatban. A gyártó szerint az új platfortmra épülő netbook és nettop konfigurációk szállítása hamarosan, még az idei év második negyedévében megkezdődhet. A kijelentés komolyságát jól példázza a tény, hogy az Acer már bejelentette Hornet fantázianévvel ellátott újdonságának érkezését: az ION alapokon nyugvó rendszer várhatóan április 8-tól kezdve lesz elérhető.


Az Nvidia a megjelenés időpontjának közeledtével fejlesztőpartnereit kérte fel arra, hogy meséljék el: pontosan melyek az 1080p-képes platform előnyei? A megkérdezett partnerek között jelen vannak az Adobe, a Google, a Microsoft és az Electronic Arts képviselői, akik arról beszélnek, hogy milyen előnyökkel szolgálnak az ION grafikai képességei nem csak a játékok (Spore és Call of Duty 4), hanem a speciális alkalmazások, mint például a Google Earth, a Photoshop és a Cyberlink PowerDVD esetében. Összességében elmondható, hogy a partnerek rendkívül jó véleménnyel vannak a platformról és sokat várnak tőle.

                          
A gyártó egyelőre nem számolt be róla, hogy a szoftverfejlesztő vállalatok mellett pontosan melyek azok a cégek, amelyek az ION platform köré épülő rendszerek piacra dobásán dolgoznak. A gyártó mindössze annyit mondott: számos piacvezető vállalat műhelyében készülnek az ION alapú rendszerek.

A partnerek közül egyelőre csak az Acerről lehet biztosan tudni, hogy ION alapú konfigurációt dob piacra, mint azt a hír elején már említettük. A Pekingben, április 8-án megjelenő termék egyébként médiacenter szolgáltatásokat kínál majd, valamint hasonló, mozgásérzékelésen alapuló játékvezérlőt is tartalmaz, mint amilyen a Wii-ben is található. Az LCD monitor hátuljára rögzíthető kis szerkezet érkezéséről nem is olyan régen számoltunk be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. nattila77
2009.04.03. 18:42
az emlitett példákon kivül beszélhettek volna róla, h kb. semmi más játék nem fut el rajta az elmult évek kínálatát tekintve illetve hogy az 1080p videok is csak bizonyos esetben, bizonyos lejátszoprogramokat hasznáva mennek szépen

ION = lufi^3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csaber
2009.04.03. 18:43
nekem tetszik , jó is volna egy pici kis gép normális áron
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gpety
2009.04.03. 19:22
Nekem nagyon tetszik az ION. Tenyérnyi méretű, jó kis atom proci (pláne a kétmagos), az intel 945-öséhez képest igazán fejlett, kis fogyasztású alaplap és használható grafika jellemzi. Az egyedüli gond csak az ára lehet, könnyen lehet, hogy egy ilyenért ki kellesz fizetni legalább egy kezdő szintű laptop árát, onnantól kezdve meg nem éri meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.04.03. 19:45
Úgytudom forintra átváltva ~60000 körűl lesz, bár ami most a forint gyengülését nézve könnyen 75-80 lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zedas
2009.04.04. 18:13
Ha le tud játszani 1080p-s mkv fájlokat srt-vel, megy rajta az opera vagy a firefox, én már boldog leszek vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!