iPon Hírek

Nvidia + MotionDSP = sokkal szebb videók

Dátum | 2008. 09. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Nvidia a napokban jelentette be, hogy stratégiai együttműködésbe lép a neves gyártóval, a MotionDSP-vel, aki egyúttal a vállalat NVIDA CUDA partnerévé is válik. A MotionDSP videó minőség javító szoftver fejlesztésével és készítésével foglalkozik, ez az alkalmazás nagyon hatékonyan tudja majd kihasználni a CUDA technológia által nyújtott előnyöket, valamint a GPU hatalmas számítási teljesítményét. A MotionDSP mérnökei már elkészítették a szoftver első, CUDA technológiára alapuló változatát, amelyben a korábbi verziókhoz képest 500%-os gyorsulást értek el.

Bal oldalon az eredeti videó, jobb oldalon az új szoftver által módosított változat.
A MotionDSP forradalmian új videó minőség javító technológiája az Nvision 08 nevezetű rendezvény keretein belül már bemutatkozott. A rendezvényen a gyártó mobiltelefon felvételek, illetve videó kamerával készült videók segítségével mutatta be, hogy mire képes a forradalmian új szoftver. A MotionDSP szoftvere azzal, hogy a CUDA technológiát és az Nvidia GPU-k párhuzamos számítási képességeit használja, így valós idejű képkorrekciót tesz lehetővé, amit napjaink processzoraival sajnos nem igazán lehetne kivitelezni.

A MotionDSP alkalmazása Carmel néven fut, a szoftver speciális eljárások segítségével követi az egyes pixeleket akár több tucat képkockán keresztül is, így a folyamat segítségével az alacsony minőségű forrásból magas minőségű videót képes előállítani. A MotionDSP szoftvere csökkenti a filmben tömörítési zajokat, valamint az optika zaját, ezzel együtt javítja a felbontást és korrigálja a nem megfelelő megvilágítással készült, kissé sötét videókat is.

A MotionDSP stratégiai együttműködés keretein belül készült szoftvere várhatóan a jövő év első negyedévében kerül forgalomba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Multitask
2008.09.26. 18:35
vissza a cikkhez

Jó dolog. Jó lenne, ha nem csak nv-s kártyákkal működne a program. Gondolom régebbi vidókártyás gépek is megtudnák csinálni, nem csak az amelyik tudja a CUDA-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!