iPon Hírek

NVIDIA + Opera + mobil = PC-s netezési élmény?

Dátum | 2008. 09. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Összefogott az NVIDIA és az Opera annak érdekében, hogy a PC-s böngészés minden luxusát, extráját, élményét és csicsáját elhozzák az okostelefonokra is: JavaScript-től gyorsított vektorgrafikákon át videótartalmakig mindent, amit csak el tudunk elképzelni - mindezt pedig a lehető leghamarabb.


Az NVIDIA-nak ugyanis szándékában áll kiadni egy optimalizált Opera 9.5-ös böngészőt a Windows Mobile-hoz és a Windows CE-hez szánt NVIDIA Tegra lapkagép-családjához tervezett, saját és külsős gyártók termékeiből egyaránt összeállított programcsomagjának részeként.

A Tegra lapkagép-család nagyteljesítményű ARM CPU-kat, erőteljes média-gyorsítást és integrált GeForce GPU-kat foglal magában, amelyek az új fejlesztések, és a készülő Opera 9.5 révén a mobil-felhasználók számára is kellően lebilincselő böngészési élményt nyújthatnak.

A Tegra-alapú, Operával felvértezett készülékek a tervek szerint várhatóan majd csak 2009-ben válnak elérhetővé a nagyközönség számára is - addig meg be kell érni a jelenlegi lehetőségekkel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások