iPon Hírek

NVIDIA: támogatjuk a GPU-ra alapuló programokat

Dátum | 2009. 03. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Nvidia egy új programot indított, amelynek keretein belül támogatást nyújt a különböző kezdeményezések számára a GPU erejének kihasználásával kapcsolatos fejlesztések kivitelezésében. A GPU Ventures Program névre keresztelt kezdeményezés cégeket, illetve lelkes fejlesztőket támogat majd a jövőben, hogy így elősegítsék a GPU-ra támaszkodó különböző vizuális megjelenítéssel, illetve számítási feladatokkal foglalkozó alkalmazások fejlesztését.

A vállalat bejelentése szerint a GPU Ventures Program keretein belül a cég 500000 és 5 millió dollár közötti támogatásokat fizet majd ki azon fejlesztői köröknek, akik bármilyen módon elősegítik a GPU alapú programok számának növelését. A támogatást videó- és képszerkesztő alkalmazásokhoz, tudományos kutatáshoz használható programokhoz, illetve a pénzügyi elemzők dolgát megkönnyítő szoftverekhez, sőt, akár 3D-s kezelőfelületek fejlesztéséhez is lehet majd igényelni.

„A GPU Ventures Program egy hatalmas lehetőség a fiatal, ambíciókkal teli cégeknek, akik vállalkozásukat a GPU piac köré építették. Ezek a cégek újításaikkal elősegítik a GPU platform további terjedését.” nyilatkozta Jeff Herbst, az Nvidia Üzleti Fejlesztésekért felelős részlegének alelnöke. „Az új programon keresztül anyagi, marketing és egyéb támogatásokat nyújtunk a kezdő vállalkozásoknak, hogy azok a bennük rejlő lehetőségeket kiaknázhassák, ezzel pedig nagy mértékben szeretnénk bátorítani a vállalkozókat, a befektetőket és mindenki mást, hogy jelentkezzenek nálunk az ötleteikkel.” tette hozzá.

Az érdeklődők az Nvidia GPU Ventures Program-mal kapcsolatos további részletekről a cég hivatalos weboldalán olvashatnak. Az új kezdeményezés hatására remélhetőleg újabbnál-újabb innovatív alkalmazásokkal bővülhet a CUDA alapú szoftverek köre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.03.11. 16:41
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sytyx
2009.03.11. 17:17
Avagy hogyan tegyük hivatalossá a lefizetés fogalmát, hogy nVidia kártya támogatást kapjanak a programok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zotya
2009.03.11. 17:43
Én meg már azt hittem, hogy rossz anyagi helyzetbe került az nvidia, de úgylátszik van ott még.
Jó lenne ha az amd is előkerítene valami pénzalapot a saját "lefizetési" programjára, mert le fog maradni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csaber
2009.03.11. 18:36
Na ez nem lefizetés , ez befektetésnek minősül/nem védem az Nvidiát se az Amd/, ha van egy jó program ami kihasználja a GPU-ban lévő lehetőségeket akkor az emberek megveszik az NVidia karit , én igazából örülök neki mivel előbb utóbb az AMD is kijön egy ilyen programmal és mindenki tudja jól hogy sok ember az alapján is dönt mit adnak a vga mellé körítésnek/egy jobbfajta játék , programok ,hűtés ez mind körítés a lényeg belül van./Tényleg nekem NVidia karim van nem szoktam szídni az Amd-ét /sőt sokat ajánlottam is/De ha az AMD találta volna ki ezt akkor mindnyájan írnátok hogy az Amd lefizeti a fejlesztőket???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sytyx
2009.03.11. 21:47
Csaber: Símán szidnám at AMD is ha ezt tenné. Valahogy úgy kellene készíteni a programokat, hogy mind ATI, mind nVidia kártyán rendesen fusson. Ne legyen az, hogy nem az igazi fejlesztésre költik a pénzt - amit a vásárlókról sípolnak le - hanem ilyen "lefizetünk" akciókra. Nem akarom ajnározni az ATI-t, de a mostani politikája mindenki szívéhez közelebb áll. Jobban fejleszt. Bár nem láthatunk az "üstjeikbe", hogy mit is kotyvasztanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!