iPon Hírek

Nvidia: új ellenfél a Centrino 2-nek

Dátum | 2008. 04. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A korábbi hírek alapján már tudható, hogy az Nvidia a VIA-val együttműködve egy új lapkakészlet kifejlesztésén dolgozik, amely integrált videó vezérlővel lesz felvértezve és a VIA X86-os processzorait fogja támogatni. Az Nvidia legfrissebb tervei már arról szólnak, hogy a vállalat a notebook piacra is készít integrált videó vezérlővel ellátott alaplapokat, így tör majd némi borsot az Intel és a jövőben megjelenő Montevina (Centrino 2) platform orra alá.


A friss információk alapján az Nvidia legfrissebb lapkakészlete MCP79 kódnévre hallgat, az egység  egy chipből álló termék lesz, amely kifejezetten a kisméretű (small form factor - SFF) notebookok piacán próbál majd hódítani. Az MCP79-es lapkakészlet DirectX 10-es támogatással rendelkező integrált videó vezérlőt hordoz magában, amely a Hybrid SLI technológiát is támogatja, ezen kívül HD-videó dekódolásra is képes lesz, valamint rendelkezni fog HDMI csatlakozóval. A chipszet 1066 MHz-es FSB támogatással érkezik, valamint képes lesz kezelni a 800 MHz-es DDR2-es és az 1333 MHz-es DDR3-as memória modulokat. Az Nvidia jövevénye SATA porttal, PCIE 2.0-s csatolófelülettel és gigabites hálózati vezérlővel is büszkélkedik.

A további tulajdonságok között megtaláljuk a TPM (Trusted Platform Module) támogatást és az Intel Turbo Memory technológiájához hasonlító DriveCache támogatást is. Az MCP79-es lapkakészletnek összesen 6 változata készül el, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek majd (például RAID támogatás). A hírek szerint június folyamán kerül forgalomba az Nvidia MCP79-es lapkakészlete, várhatóan ekkor debütálnak az Intel új notebook chipszetjei is, amelyk GM45/GM47-es és PM45-ös kódnévvel lesznek ellátva, és amelyek a Montevina platformot erősítik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!