iPon Hírek

Nyakban hordható headsettel újított az LG

Dátum | 2016. 01. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG nagy figyelmet szentel azoknak a headseteknek, amelyek a felhasználó nyakszirtjén helyezkednek el. A vállalat 2014-ben, valamint 2015-ben is bemutatott ilyen kiegészítőket, és egyebek mellett a 2016-os évet is egy ilyen eszközzel nyitja. A CES keretében mutatkozott be az új Tone Infinim.
A HBS-910 típusazonosítóval illetett termék minden bizonnyal remek darab lett, hiszen itt a vállalat felhasználhatta minden eddigi tapasztalatát annak érdekében, hogy egy olyan eszközt alkosson, ami kényelmesen hordható és kiváló hangminőséget produkál minden irányba. A tervezésből nemcsak az LG Electronics munkatársai vették ki a részüket, hanem még a Harman/Kardon szakemberei is be lettek vonva a folyamatába. Már a korábbi headsetek között is volt olyan, amelynél partnerségben dolgoztak együtt a vállalatok munkatársai, úgyhogy összeszokott mérnökgárda készítette az újdonságot. A kollaboráció eredményeként megszületett vezeték nélküli, sztereó fülhallgató jobban fog teljesíteni, mint a korábbi Tone Infinim (HBS-900), amivel általában nagyon elégedettek voltak a tesztalanyok és a felhasználók egyaránt. A hallójáratba illeszkedő hangkeltők az LG elmondása szerint jobban kiszolgálják már az „audiofil” réteg igényét is. Azért továbbra is a helyén kell kezelni a Bluetooth-os készüléket, szóval olyankor érdemes ezt használatba venni, ha túrázni, sportolni indul a tulajdonosa, vagy egyszerűen csak zajos tömegközlekedést használ nap mint nap, otthoni vagy munkahelyi zenehallgatásra egy „audiofil” minden kétséget kizáróan talál komolyabb eszközt is. Az LG ezúttal is az Advanced Quad-Layer hangszóró technológiát alkalmazta ennek köszönhetően gazdag és tiszta hangzással szolgálhat az új Tone Infinim, és jól szeparálódnak majd a mély és a magas hangtartományok – ez a leírás populáris, V hangképet feltételez.
Az LG HBS-910 gondoskodik arról is, hogy a telefonhívások bonyolításakor nagyon jó minőségben lehessen hallani a felhasználóját. A készülék fejlett zajszűrő rendszerrel dolgozik, amiben a kettő mikrofon jelent nagy segítséget, melyek egymástól távol helyezkednek el a headseten. A dél-koreaiak néhány egészen érdekes funkcióval is ellátták az eszközt, ilyen például a Tone & Talk. Ez értesíti minden friss történésről a viselőjét, és képes felolvasni a beérkezett üzeneteket is. A készüléken található gombbal aktiválható a telefonkereső (Find Me) funkció – ez persze csak akkor fog működni, ha még a Bluetooth vételi távolságán belül van a mobil –, a Voice Memo révén pedig hangjegyzetek rögzíthetőek. Sok más kényelmi szolgáltatás kapcsolódik még ezeken felül az új Tone Infinimhez, gyakorlatilag mindenre képes, amit a HBS-900 és a HBS-800 modellek is tudtak korábban. A legtöbb opció a hozzá Bluetooth-on kapcsolódó okostelefonon fog múlni. Arról sajnos nem esett szó, hogy milyen távot tud majd áthidalni a működése során, és az üzemidejére sem tart ki az LG. A színválasztékot fekete, fehér, illetve a hölgyek örömére rózsaszín alkotja. Az LG hivatalos közleménye alapján februárban fog kereskedelmi forgalomba kerülni a megújult Tone Infinim (HBS-910), elsőként Dél-Koreában bizonyíthat, később pedig elérhető lesz az Egyesült Államokban, Európában, Latin-Amerikában és Ázsia több országában is. Az árazásáról egyelőre nem esett szó, de előreláthatólag nem lesz olcsó mulatság – akár 150 dollárnál is többe kerülhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tomchee
2016.01.08. 19:47
.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nyusziagya... tomch...
2016.01.09. 09:13
Pontosan mit is akartál mondani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.10. 22:41
pont azt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee
2016.01.11. 02:29
Az eredeti terv az lett volna, hogy meg kérdezem, hogy akkor ezt hogy is kéne viselni, hogy jó legyen, de aztán úgy voltam vele, hogy úgy is csak le hurrognának a trollok, h én vagyok a hülye, mivel google a barátom, így inkább el sem kezdtem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!