iPon Hírek

Nyár végére véget érhet az akkumulátor-hiány

Dátum | 2008. 05. 06.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

Az akkumulátorok nagy mértékben befolyásolják a hordozható számítógépek elérhetőségét és árát. A jelenlegi hiány jobban sújtja a kisebb vállalatokat, mint a nagyobbakat.

Az LG gyárában márciusban történt tűzeset következtében jelentősen csökkent a notebook-gyártók számára elérhető akkumulátor-telepek száma. A baleset után az Asustek Computer, a népszerű ASUS Eee PC gyártója beismerte, hogy a hiány a második negyedévi szállítmányok 40 százalékát érintheti.

Az IDG News Service jelentése alapján a hiány a harmadik negyedév végére megszűnhet. Ez az időpont nagyon jó a gyártóknak, mivel a beiskolázás előtti vásárlási láz idejére újra fel tudják tölteni a készleteket.


J. T. Wang, az Acer elnöke szerint a hiány valamennyi márkát sújtja. Márciusban az Asus 5 millió Eee PC eladását tervezte év végéig, ami a cég szerint teljesülni is fog, de ha nem következett volna be a baleset, akkor talán még több találhatna gazdára év végéig.

A kisebb notebook-gyártók azért szenvedhetik meg jobban a hiányt, mert kapcsolataik hiánya miatt egykönnyen nem tudják pótolni a kiesett mennyiséget. A Sony és az MTI Micro azonban a jelenlegi technológia leváltásán dolgozik, az üzemanyagcellákon, ami sokak szerint megváltás lehet a hordozható eszközök piacán.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások