iPon Hírek

Nyelvtanulás iPod-on

Dátum | 2007. 02. 13.
Szerző | aruboczki
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Forradalmian új módszer hódít a nyelvtanulásban: az iPod-ok. Ezek a kis eszközök minden másnál élvezetesebbé teszik a tanulást, legalábbis a diákok szerint. A tanárok szerint pedig segítségükkel kiemelkedő eredményeket érhetnek el.

Kathy O’Connor, a Tidewater Community College (TCC) főiskola spanyol tanára meglepődve tapasztalta, hogy a zenelejátszó hasznos is lehet a nyelvi laborban. Diákjai ugyanis sokkal többet foglalkoznak a nyelvtanulással, mióta a szószedeteket és a beszélgetéseket az iPod-jukra töltik. A változás órákban mérhető. Praktikussága abban rejlik, hogy szinte bármikor használható: séta, kocogás, vezetés, vagy akár házimunka közben is.


Az iPod-ok  felhasználásának új területét körülbelül egy évvel ezelőtt, a College of William and Mary főiskolán fedezték fel. Azóta egyre többen látják be az új módszer előnyeit, sőt hatása több tanulmány által is bizonyított. Mostanra egyre több amerikai egyetem, közöttük a Norfolk is azon fáradozik, hogy a nyelvoktatás szerves részévé váljanak. Az Old Dominion University (ODU) egyetem tanára Betty Rose Facer elmondta, hogy tavaly már a francia, olasz, spanyol és japán nyelvoktatásba is beépítették a hordozható zenelejátszókat.

Az amerikai ODU egyetemen kiemelkedően jobb eredményeket értek el a nyelvoktatás forradalmasításával. Ugyanis bár az órák időtartama korlátozott, az elhangzottakat bármikor visszapörgethetik, és újra meghallgathatják a diákok, mivel azokat rögzítik és így az órák anyaga bármikor iPod-ra tölthető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.13. 00:05
Forradalmian új módszer hódít a nyelvtanulásban: az iPod-ok. Ezek a kis eszközök minden másnál élvezetesebbé teszik a tanulást, legalábbis a diákok szerint. A tanárok szerint pedig ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!