iPon Hírek

Nyereséggel zárta a negyedévet az Nvidia

Dátum | 2009. 11. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A nagyobb vállalatok harmadik negyedéves pénzügyi mérlegét már néhány napja ismerhetjük, ám voltak ez alól olyan neves kivételek, mint például az Nvidia. A gyártó most elérhetővé tette az idei év októberének 25. napján véget érő harmadik pénzügyi negyedévének mérlegét, ami végre ismét nyereséges működésről árulkodik.

A nagyvállalat teljes árbevétele 903,2 millió dollár volt a harmadik negyedév folyamán, ami az elmúlt negyedévhez képest 16%-os növekedést mutat, míg a tavalyi év azonos időszakához képest szintén kedvezőbben alakult. A nagyobb forgalom mellett fontosabb szempont az, hogy a vállalat ismét nyereségesen működik: a teljes árbevételre 107,6 millió dolláros haszon jut, ami szintén szép eredmény.

A kedvező mutatók láttán azért nem szabad elfelejteni a tényt: az Nvidia a rivális AMD-vel szemben komoly lemaradásban van, ugyanis míg az AMD már hetek óta jelen van a DirectX 11-es videokártyák piacán saját termékeivel, addig az Nvidia még mindig csak a termékek bejelentésére készül. A TSMC gyengélkedése miatt a 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-kból kisebb hiány alakult ki, ami főként az AMD Radeon HD 5850-es kártyáját érinti, ám az, hogy a gyenge termelés milyen hatással lesz az Nvidia Fermi architektúrára épülő termékeinek startjára, egyelőre rejtély. Most úgy tűnik, hogy az Nvidia majd csak 2010 első negyedévében lép a DirectX 11-es videokártyák piacára, az újdonságok első bemutatójára pedig a CES alkalmával kerülhet sor január elején, viszont ez egyelőre nem hivatalos forrásból származó értesülés, így illik távolságtartóan kezelni.

Az Nvidia a jelenlegi pénzügyi negyedév alakulásával kapcsolatban bizakodó: a gyártó szerint az árbevétel növekedni fog, méghozzá két százalékpontos mértékben, ami ugyan nem sok, de mégis csak növekedésről beszélhetünk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. rabib
2009.11.07. 18:09
Csak ne késsen sokat az NV a Fermivel..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rabib
2009.11.07. 18:09
Csak ne késsen sokat az NV a Fermivel..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2009.11.08. 10:54
rabib: helyes, itt is legyen már egy kis verseny, főleg, hogy jövőre valszeg újítanok kell videókártya téren

nincs másik bérgyártó, csak a tsmc létezik, én úgy tudom van még valami hasonló nevű
mekkora poén lenne, ha az nvidia legyártatná a fermit az intellel 32 nanoval...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mihaly.her...
2009.11.08. 10:57
Szerintem erre nem kell számítani, mivel perben állnak! Inkább valamelyik kis gyártót fogja választani, valahol az ázsiai területről....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rini
2009.11.08. 13:40
Mikrobi - Egyenlőre igen, de ha nem tudsz tesztkártyákat leszállítani a készülő programokhoz akkor a fejlesztők nem tudják optimalizálni a programokat a hardverhez. Ez a megjelenő programoknál hatalmas hátrány lesz mivel nem tudják kihasználni a hardver valós tudását és ezért hátrányban lesz a konkurenciával szemben. Ugyan ez játszódott le a 8800 gtx és a Radeon r600 között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibaimp
2009.11.08. 15:21
én úgy tudom az nvidia elállt a pertől, végül is gyárthat majd chipsetet a i5 alá, az egyéb "ion-os" pereit meg visszavonta, egyébként meg pénzről szól a cucc, ha meg tudnak egyezni szerintem az intel belemenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!