iPon Hírek

Nyert ez Epic a Silicon Knights elleni perben

Dátum | 2012. 05. 31.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Epic és a Silicon Knights között 2007-ben a Too Human megjelenése után robbant ki a vita. Utóbbi azt állítota, hogy az Epic visszatartotta azt a pénzt, amit az Unreal Engine támogatására kellett volna fordítania, ami azt eredményezte, hog az ígért határidőre nem kapták meg a motor végleges, működő verzióját. Miután a Silicon Knights az E3-on bemutatta a Too Humant, amire azonnal ömlött a negatív visszhang, a kanadai cég ügyvezetője, Denis Dyack úgy döntött, a csapatával pótoltatja ki, és iratja át az UE3 nem funkcionáló részeit, más engine-t ugyanis a Microsofttal kötött szerződés szerint nem használhattak.

Mivel az Epic Gamesszel kötött licencmegállapodás szerint a Silicon Knights szabadon módosíthatta a kódot, és megtarthatott magának minden fejlesztést, ezzel nem is lett volna különösebben nagy gond, de Dyack úgy vélte, mivel szinte teljesen át kellett írni a motort ahhoz, hogy jó legyen a Too Humanhoz, így nem kell majd fizetnie az Epicnek. A Silicon Knights beperelte az Epicet, amiért nem nyújtott megfelelő támogatást az Unreal Engine 3-hoz, az Epic pedig később viszontperelte a kanadaiakat, amiért gyakorlatilag ingyen használták fel az általuk fejleszett motort.

Nem olyan régen beszámoltunk róla, hogy a bíróság valószínűleg az Epic javára fog dönteni, de, ha mégsem így lenne, a Silicon Knights maximum 1 dolláros kártérítésben reménykedhet. Nos, a bírósági döntés megszületett, és eléggé meglepő: a bíró az Epic igazát fogadta el, és 4,45 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezi a Silicon Knights csapatát. Ezen kívül az Epic még benyújhatja a kérelmet arra is, hogy a kanadaiak állják a perköltséget és az ügyvédek bérét is.

Mindezt akkor, amikor a Silicon Knights amúgy sincs jó formában: a tavaly megjelent, s eléggé közepesen sikerült X-Men Destiny után tetemes mennyiségű alkalmazottól kellett megválniuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bigtbk3
2012.05.31. 17:07
"ami azt eredményezte, hog* az"
"Epic még benyúj*hatja"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YellowFlas...
2012.05.31. 17:31
Hát ebből sok kétgombócos fagyit vehetnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YellowFlas...
2012.05.31. 17:31
Hát ebből sok kétgombócos fagyit vehetnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!