iPon Hírek

Nyílt béta státuszba lépett a GeForce Experience

Dátum | 2013. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia GeForce Experience névre keresztelt kezdeményezéséről, amely segít, hogy a játékok az adott konfiguráción a lehető legszebben és leggyorsabban fussanak, már néhány hete írtunk. Akkoriban a szolgáltatás még csak zárt béta státuszban volt elérhető, a napokban azonban a szoftver végre nyílt béta státuszba lépett, így az újdonságban rejlő lehetőségeket végre bárki kipróbálhatja, aki Fermi vagy Kepler alapú GeForce videokártyával szerelt rendszeren játszik. Most sokakban felmerülhet a kérdés: Na jó, de minek használjak külön optimalizációs szoftvert, ha a játékok többsége képes automatikusan beállítani magát az adott konfiguráció paramétereinek megfelelően? Nos, azért, mert a játékokban található beállítás-optimalizáló algoritmus általában nincs felkészítve a legújabb videokártyákra, így ezekhez nem olyan beállításokat alkalmaz, amiket kéne - egyszóval nem aknázza ki a friss videokártyákban rejlő lehetőségeket. Másrészt tény az is, hogy ezek az algoritmusok általában viszonylag konzervatívan bánnak a látványvilágot javító effektek alkalmazásával, így végeredményként a manuális beállítás az esetek többségében sokkal játszhatóbbá vagy szebbé teszi az adott játékot. A manuális beállítás a hardcore gamerek és a rutinos számítógép használók számára abszolút nem okoz problémát, hiszen ők tisztában vannak vele, melyik menüpont, illetve beállítás pontosan mit csinál. A felhasználók többségéről azonban ez nem mondható el, főleg nekik készült a GeForce Experience. GeForce Experience - Az alkalmazás
A GeForce Experience az alapján súlyozza az egyes beállításokat, hogy azok milyen hatást gyakorolnak a vizuális megjelenítésre, illetve a teljesítményre, majd a végső beállítások az adott játék típusát is figyelembe véve születnek meg. Egy FPS játéknál a cél a magasabb FPS érték elérése, míg a "nyugisabb", például stratégiai játékoknál feljebb lehet csavarni a beállításokat, mert nem gond, ha nem 60 fps-sel száguld a program. A GeForce Experience egyelőre csak viszonylag kevés játékhoz alkalmazható, ám a támogatott játékok köre kétségtelenül bővül: december óta több friss cím is bekerült a repertoárba. A listán a Far Cry 3 éppúgy jelen van, mint a Medal of Honor: Warfighter, vagy a Hitman: Absolution. Aki Fermi (GeForce GT(X) 400-as és 500-as) vagy Kepler (GeForce GT(X) 600-as) sorozatú videokártyával szerelt konfigurációval rendelkezik, innen töltheti le a GeForce Experience alkalmazást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. dominating
2013.01.25. 12:10
tegnap kipróbáltam, elég jónak tűnik, csak egy dolgot hiányolok, hogy ha "optimalizálok" vele egy játékot akkor nem lehet az "eredetit" visszaállítani, ezt igazán belerakhatnák. mert pl ha bf3-al single playerben játszok, akkor jó az ultrahigh, de ha multizok akkor szeretem a sok fps-t, és akkor kézzel mindent vissza low-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. draks
2013.01.25. 13:53
Nem tudom,lehet én látom rosszul a dolgot de ennek a proginak én személy szerint nem látom értelmét ,mert én mindig szerettem magamnak beállitani a dolgokat.Aki még erre is lusta nah arrol nem tudok mit mondani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Keksz03
2013.01.25. 14:38
draks: azoknak van akik nem értenek hozzá vagy még rosszabb talán angolul sem tudnak annyit h mi az h Shadows. Egyébként az ötlet nem rossz bár én egy Mi micsoda? útmutató kiadását többre tartanám ahol megmutatják h mit állít az FXAA vagy mivel nyújt többet az Ultra Texture Details a High-hoz képest játékokra külön lebontva screenshotokkal jelölve és becsült FPS különbségekkel megspékelve benchmark mérések alapján h aztán mindenki maga tudja eldönteni h min akarja meghúzni a nadrágszíjat illetve tanulnának is közbe valamit a userek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. HeverAdam
2013.01.25. 15:39
draks: Lusta nem vagyok azért hozzá mert csak az a baj, hogy a Battlefield 3 multijánál is akárhogy állítom a grafikai beállításokat mindig egy kis lassulást láttam. De ez a program legalább segített benne mert utána kipróbáltam a játékot és nagyon de nagyon odaverte a grafikát. Sokkal szebb lett mint amilyen beállításokkal próbálkoztam és nagyon szépen is megy olyan 25-30 FPS-el. Szal én elégedett vagyok ezzel a programmal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Konigstige...
2013.01.25. 15:51
HeverAdam, BF3 multiban 25-30 FPS-el kitörölheted a feneked, akármilyen szép is ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. yodamester...
2013.01.25. 17:09
Érdekes program.Mondjuk én mindent ultrára rakok bf3 ban 1920x1080,és így is van 80-130 fps-em
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. draks
2013.01.25. 17:15
az előttem szoloval 1etértve csak annyit szeretnék hozzá szolni, hogy lehet akár milyen szép a graf ha multiban 25-30 fps-ed van, mert mire reagálni tudnál már rég halott vagy szoval én ezért szeretem magamnak ki tapasztalni mit hová kell állitani hogy a legjobb beállitást meg találjam.Amugy meg ez a program is erről szolna ,de akkor még se ugy müködik ahogy kellene mert neked nem fut a legjobban sajno
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. draks
2013.01.25. 17:17
yoda köszi de neked i5 3570k nem tudom de mondjuk kb 5ghz fut meg a gtx 680 an azért nem csodálkozok rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Konigstige...
2013.01.25. 17:59
yodamester10, nem akarlak megbántani, mert távol áll tőlem, de egy magára valamit is adó játékos nem dicsekedik azzal hogy GTX 680-al meg I5-el hány FPS-el megy a BF3 ultra beállításokkal. Ez csak e-pe*is növelés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pdx06
2013.01.25. 21:42
Inkább arra találnának ki valamit hogy a régi játékok is felismerjék a videokártyát. Nem kóser az hogy náhány régi kedvencet csak pixelhalmazban láthatok. Főleg az NVidiát nem ismerik fel ami szégyen mivel elvileg ők vásárolták fel anno a 3Dfx-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee
2013.01.25. 22:41
... és ráadásként az ő drivereik nyújtanak hosszabb távú támogatást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Nagysandor... draks
2013.01.27. 12:29
Hát te aztán über király csávó vagy, be tudod állítani egy játék grafikáját, de írni nem tudsz. /Kitapasztalni, megtalálni/ nem válik el az a rihes igekötő. Az ékezetekre már ki sem térek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svidi
2013.01.28. 10:55
Hát beszarok... következő hír lehetne, hogy az AMD kitalált egy alkalmazást, amivel segít nekünk kitalálni, hogy hogyan töröljük ki a seggünket a legoptimálisabban.
Elnézést a szarkazmusért, de ez most komoly? Erre van igény? Mi lett az emberekkel?
Lehet, hogy én vagyok beteg felfogású azért, mert érdekelnek a dolgok. Ha nem tudnék angolul, akkor bumm, megnyitok egy random böngészőt, egy random webszótárat, beírom a szót, és lőn világosság. Nem értem mit jelent a kapott szó? Beírom random keresőbe, wikipédián szinte biztosan le van írva még magyarul is. Maradt még kérdés? Ez kb. 5-10 percet igénylő algoritmus, és egyszer kell végrehajtani.
Opcionálisan pedig lehet kísérletezgetni is a beállításokkal.

Ehhez nem kell senkinek sem átlag fölötti intelligenciával rendelkeznie, sem hardcore játékosnak lennie. Józan ész kell ide és egy kis türelem. Akinek ez nincs, az ne játszon PC-n, maradjon csak meg a konzoloknál, játékra azok is tökéletesek és ott nem kell ezekkel bíbelődni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Humbuk
2013.01.28. 11:05
draks - 2013-01-25 13:53:15 2
Jó látni, hogy neked megfelelően minden gond nélkül be tudod állítani a grafikát. Már csak egy szövegértés tanfolyam és el is boldogulsz.

Ugyanis a "véleményed" tisztán le van írva a cikkben is..
"A manuális beállítás a hardcore gamerek és a rutinos számítógép használók számára abszolút nem okoz problémát, hiszen ők tisztában vannak vele, melyik menüpont, illetve beállítás pontosan mit csinál. A felhasználók többségéről azonban ez nem mondható el, főleg nekik készült a GeForce Experience"

Ezek után nem tudom minek kell értelmetlen kommentekkel borzolni az emberek idegeit...

A program szerintem egy nagyon jó és okos lépés! Bár nem vagyok egy átlag user Ki is próbálom rögtön, hátha lesz meglepetés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!