iPon Hírek

Nyílt forráskódú biztonsági csomag az Untangle-től

Dátum | 2007. 07. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Az Untangle cég a GNU General Public License Version 2 (GPLv2) alatt ingyenesen elérhetővé tette biztonsági csomagját, a tucatnyi alkalmazást magába foglaló Untangle Gateway Platform-ot.


Bob Walters, az Untangle vezérigazgatója szerint a jövő a nyílt forráskódé. Elképzelése szerint a jövőben az ügyfelek már csak a technikai ellátásért és a szolgáltatásokért fognak fizetni, de maguk a programok ingyenesek lesznek.

Az Untangle máris rendelkezik néhány száz ügyféllel, ezzel a lépéssel pedig ennek megfelelően megpróbálják kibővíteni az üzletüket. A szoftver használati ideje korlátlan, és a fehlasználók felszerelkezhetnek a platform Enterprise-változatával is. Walters elmondása szerint "egyéni ügyfelek és 50 vagy kevesebb felhaszálót tömörítő cégek számára az ingyenesen hozzáférhető változat a legjobb választás annál is inkább, hogy kezelése is igen egyszerű, mindössze néhány alapvető ismeretet igényel a hálózati adminisztráció terén."

Az Untangle Gateway Platform tartalmaz egyebek mellett antivírus és antikémprogram alkalmazásokat éppúgy, ahogy támadásgátló modulokat és VPN-eszközöket is. Walters elmondta azt is, hogy a csomag összeállításához 30 nyílt forráskódú projektet vettek igénybe, köztük a SpamAssasin-t, a ClamAV-t és a Snort-ot.

A GNU General Public License Version 2 (GPLv2) alá tartozó Untangle Gateway Platform ingyenesen letölthető innen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.08. 18:14

Tizenkét biztonsági alkalmazást tett ingyenesen elérhetővé egyetlen csomagban az Untangle, a nyílt forráskód egyik jelentős ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!