iPon Hírek

Nyilvános az Android-forráskód

Dátum | 2008. 10. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Régen tervbe vették már a nyitást, és úgy tűnik, most jött el a legmegfelelőbb pillanat: a Google ugyanis bejelentette, hogy a továbbiakban az Android már nyílt forráskódú projektként működik, az Open Handset Alliance eredeti célkitűzésének megfelelően.

A platform honlapján a fejlesztők immár az Android kódjának bármely szintjeihez hozzáférhetnek, azt megtekinthetik, felfedezhetik maguknak, és módosíthatják is kedvük szerint, legyen bár szó a bootoló részről, vagy épp egyes konkrét alkalmazásokról - az alkotások pedig természetesen megoszthatóak, tovább módosíthatóak, és bármikor felhasználhatóak későbbi Android hardvereken.

Miután a mobilplatformok mindeddig rendkívül szegregáltak voltak, és legfeljebb csak a tulajdonos cégek módosítgatták őket kicsit egyes konkrét telefonok vagy szolgáltatók érdekében, az Android így elvben jóval olcsóbb, könnyebb és gyorsabb fejlesztést tehet lehetővé, valamint alkalmazások sokaságának felbukkanását mindenféle készülékre, ami csak megjelenik majd még a jövőben.

Sokan egyben az iPhone platformjának nagy kihívóját is látják benne, amely bár nagy népszerűségnek örvend, de mégis erősen korlátozza a zárt disztribúció. Egyelőre a T-Mobile G1-ese az egyetlen Androidos mobil, de elvileg jövőre a Motorola tervez egyet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.10.22. 18:25
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.10.22. 20:20
ne haragudj, de 1 héten belül volt róla legalább 3 cikk
mellesleg ott a google
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!