iPon Hírek

Nyit a Google a külső alkalmazások felé

Dátum | 2010. 04. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Rövidesen külső fejlesztésű alkalmazásokat is használhatnak a Gmailesek a fiókjukkal - miközben természetesen mindvégig teljes biztonságban érezhetik magukat, személyes adataikat, és a leveleiket is.

A Google bízik benne, hogy a nyitás révén a közeljövőben számos új, produktivitás-fokozó alkalmazás készülhet a népszerű mailszolgáltatásukhoz, melyeket a felhasználóik lényegében a fiókjukból használhatnak, anélkül, hogy bárkinek is ki kellene adniuk a jelszavaikat. A jelek szerint tehát ez hasonlóan működne majd, mint például a Twitter alkalmazásai.

Eric Sachs, a Google illetékes termékmenedzserének elmondása szerint eddig is lehetett már használni számos programot a Gmail-fiókokkal, csak éppen eddig még kérdéses volt a dolog biztonságossága. Mostantól azonban a fejlesztők igénybe vehetik az OAuth ipari szabvány-protokollt, melynek segítségével már megoldható a biztonságos, állandó hozzáférés egyes meghatározott alkalmazásokhoz a jelszavak felfedése nélkül is.

Mint mondta, a legtöbb Google API eddig is támogatta már az OAuth szabványt, mától azonban a Gmail IMAP/SMTP-je is felkészült erre. Megjegyezte még azt is, hogy ezzel a lehetőséggel az elsők között kíván élni a SmartPush iPhone-os alkalmazás fejlesztője, a Syphir is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. kihaennem
2010.04.01. 13:52
már igy is értelmetlen dolgokat nyujt a google,.
addig volt jó amig nem volt bonyolitva zumm megy minden marhasággal
ettől hasznavehetettlen lesz.

már az automatikus forditó is borzalmasan idegesítő....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. arkman
2010.04.01. 14:29
Lehet neked értelmetlen, sokaknak viszont hasznos, ennyire nem kellene beszűkültnek lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Antiserver
2010.04.02. 01:21
Lehet, hogy én gondolkozok túl egyszerűen, de az automatikus fordítót megoldottam annyival, hogy kivettem mellőle a pipát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kihaennem
2010.04.02. 10:49
én is kivettem a pipát, viszont amikor törlöm a historyt ujra mindenhol megkérdezi.. de lényegtelen..
nem vagyok beszűkült ez egyszerű tény. Ami egyszerű és azt csinálja amire kitalálták sokkal jobb és megbizhatóbb mint az amibe mindent belegyömöszölnek.
Telefonok addig voltak jók és gyorsak amig nem volt tele minden értelmetlen szolgáltatással. camera, videoplayer, mp3 player stb....
Mióta mindent tudni akarnak atelefonok azóta mind lassu és useless.
Nokia 5110 es tempoját egyik se fogja lenyomni mind a mai napig. Pedig az is csak egy "telefon" volt.
A google legyen kereső mert arra lett kitalálva, gmail legyen levelező mert az is arra van....
Egyszeruen nincs szükség produktivitás fokozó alkalmazásokra, hiszen már van. Megalománia és egyeduralom. Minden cég erre törekedik egy idő után. Aztán hanyatlani kezdenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Adamul
2010.04.07. 13:12
#4: lol ez tényleg beszűkült látásmód, mert akkor használd az idők végezetéig azt ami neked bevált, de miért kéne mást is erre kényszeríteni? akkor egész egyszerűen nem lenne fejlődés. Azon kívül az mp3lejátszót értelmetlen szolgáltatásnak minősíteni az kissé erős! És itt teszem hozzá hogy a fényképező is jött már jól a telóban. De amúgy a mai napig lehet monokróm kijelzős telókat kapni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!