iPon Hírek

Nyitott könyvre hasonlít az ASUS Eee Reader

Dátum | 2009. 09. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Arról, hogy az ASUS saját e-könyv olvasót kíván piacra dobni, korábban már érkeztek hírek, ám most végre friss, néhány részletre is kitérő értesülések jelentek meg, amelyek alapján az Amazon-nak és a Sony-nak is hamarosan lesz félnivalója a piacon. Az ASUS Eee Reader esetében a gyártó két fontos szempontot határozott meg: a termék a konkurencia megoldásaihoz képest versenyképes áron kerül majd forgalomba, ezzel együtt pedig számos olyan szolgáltatást is funkciót kínál majd, amelyek a riválisok termékeinél nem érhetőek el.
ASUS Eee Reader: így fog kinézni?
A stratégia kétségtelenül jónak ígérkezik, ám hogy siker övezi-e az ASUS Eee Reader-t a piacon, az majd a jövőben fog  kiderülni. No de mégis mitől olyan különleges a termék? Az Eee Reader színes érintőkijelzővel kerül a boltok polcaira, amiből rögtön kettő is helyet kap a terméken. A nyitott könyvre hasonlító e-könyv olvasó esetében további különlegesség, hogy a két lapon két különböző tevékenység is folytatható: míg az egyiken könyvet olvasunk, a másikon akár egy weblap is meg lehet nyitva. A szövegbevitelhez virtuális billentyűzet is rendelkezésre áll majd.

Amennyiben ezek a tulajdonságok nem nyűgöznének le minket, nincs semmi baj, vannak még érdekességek a gyártó tarsolyában. Az ASUS Eee Reader beépített webkamerát is tartalmaz majd, így akár Skype videó telefonálásra is lehet használni a sokoldalú e-könyv olvasót. Ez utóbbi, azaz a webkamerával ellátott változat egy felsőkategóriás, drágább modell lesz, ám készül majd egy költséghatékony verzió is, ami kifejezetten a konkurens megoldások ellen szállhat harcba. A két újdonság az év vége felé, a negyedik negyedév folyamán mutatkozhat be a nagyközönség előtt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Alwares
2009.09.07. 21:55
VISSZA A HIRHEZ

Jól hangzik, nagyon jól hangzik. Jól is néz ki, már amennyire meg lehet ítélni erről a kis képről. A versenyképes árra meg még kíváncsi leszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pjszilard
2009.09.08. 05:44
Versenykepes tehat olcsobb mint 200$ es 1 hetig elmegy egy feltoltessel?
Az is jo lehet, amikor ket kezzel fogom es megkerek valakit, hogy lapozzon.
Praktikus lehet az uranbol keszult tarto is, ami ahhoz kell hogy ne boruljon fel gepeles kozben. Es biztos jol mutat napfenyben is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bacsom
2009.09.08. 18:46
Csatlakozom pjszilardhoz. A dedikált ekönyv olvasóknak a hordozhatósága mellett egy nagyon fontos előnyük van: a kijelző nem a hagyományos notebookokban megszokott, hanem olyan, amin a betük tényleg úgy néznek ki, mintha papírra nyomták volna őket. Ergo, nem rontja a szemet és tűző napsütésben is lehet vele könyvet olvasni. E mellett könnyű és heteket kibír egy feltöltéssel.

A kép alapján nekem ez inkább egy elforgatott dupla kijelzős eepc-re hasonlít, amitől szerintem se a Sony-nak, se az Amazonnak nincsen félnivalója, mert egyik kritériummal sem fog rendelkezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Boboboss
2009.09.09. 18:22
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Az e-olvasó attól e-olvasó, hogy e-papír van benne nem pedig egy sima kijelző. Azért is bírja olyan sokáig. Nemhinném, hogy ez az ASUS cucc egy napnál tovább bírná.
Az e-papír egyetlen hátrány, hogy nincs háttérvilágítása úgyhogy sötétben nem lehet rajta olvasni.
Az tényleg érdekes hogy hogyan tartja meg az a kis fémdarab az a hozzá képest elég nagy gépet. Lehet hogy tényleg uránból készült ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!