iPon Hírek

Nyomásérzékeny érintőceruza-technológia Windows 8.1-hez

Dátum | 2013. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Windows 8 meglehetősen komoly kézírás-felismerő funkcióval rendelkezik, igaz, ezt a funkciót egyelőre csak kevés tábla, illetve konvertibilis noteszgép tudja kiaknázni. Ez a helyzet a jövőben megváltozhat, ugyanis a Synaptics mérnökei egy új érintőkijelző-vezérlő sorozatot készítettek, ami a ClearPad 7500-as nevet kapta. A ClearPad 7500-as érintőkijelző-vezérlők azért bírnak nagy jelentőséggel, mert segítségükkel a köréjük épített termékek komoly érintőceruza-támogatást kínálhatnak, méghozzá úgy, hogy ehhez külön digitalizáló hardver alkalmazására sincs szükség, hiszen az aktív érintőceruza támogatását az új vezérlők saját maguk biztosítják. A ClearPad 7500-as család tagjai kompatibilisek a meglévő érintőkijelző-szenzorokkal, ami jó hír, sőt, már a hozzájuk passzoló érintőceruza is elkészült.

Microsoft Fresh Paint
Az aktív érintőceruza egy precíz, egymilliméteres hegyet kapott, amely 256 nyomásszintet tud megkülönböztetni. A Synaptics újdonsága azért is különleges, mert a kifinomult algoritmusok jóvoltából az aktív érintőceruzával teljesen egyenes, recementes és tökéletesen ívelt vonalakat lehet húzni, ugyanis a rendszer maximális pontossággal képes követni az aktív érintőceruza mozgását. A Synaptics megoldása képes azt is érzékelni, ha az érintőceruza éppen a kijelző valamely pontja felett helyezkedik el (hovering), és ahhoz is elég okos, hogy figyelmen kívül hagyja az érintőkijelzőre támaszkodó tenyér érintéseit, miközben az érintőceruza éppen használatban van. A Synaptics sajtóközleménye szerint a rendszer kijelölő és törlő gombokat is támogat, ami még kényelmesebb, még hatékonyabb érintőceruza-használatot eredményez. Az igazsághoz azért az is hozzá tartozik, hogy a Microsoft Surface Pen névre keresztelt érintőceruzája is tartalmaz gombokat, sőt, nyomás-érzékeny hegyet is kapott, viszont az a megoldás digitalizáló hardverre támaszkodik. Érdekes lesz látni, hogy a két cég megoldásai egymással összehasonlítva mekkora pontosság mellett, mennyire hatékonyan működnek. Az összehasonlításhoz például akár a Microsoft Fresh Paint alkalmazásának legfrissebb kiadását is be lehet vetni, amely pontosabb nyomásérzékeléssel rendelkezik és törlő funkcióval is gazdagodott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nyerek01
2013.10.18. 19:05
Elég nagy potenciál van ebben a kézzel írásban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Flegeton
2013.10.18. 22:50
"digitalizáló hardver alkalmazására sincs szükség," <-->"hiszen az aktív érintőceruza támogatását az új vezérlők saját maguk biztosítják." külön nincs szükség, mert maga az...
Elem, aksi kell a tollba? Dőlés érzékeny is?

Ms hardveres megoldása nem wacom ceruza és mögötte a wacom panel?!
256- elégnek tűnik, de a mostani wacomok 4x esével dolgoznak.(meg még többel is)
Ha nem akkor.: Elem, aksi kell a tollba? Dőlés érzékeny is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!