iPon Hírek

Nyomásérzékeny kijelzőt kapott a Axon 7 Enhanced

Dátum | 2016. 11. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A tavasszal bemutatott Axon 7 zászlóshajó mostanra kapott egy kisebb testvért a ZTE Axon 7 Mini személyében, illetve egy nagyobb változatot is, amit Axon 7 MAX-ként ismerünk. Ezúttal pedig az eredeti Axon 7 egy fejlesztett variánsának érkezéséről számolhatunk be, ami az „Enhanced” jelzővel lett megtoldva, és elvileg egy limitált széria lesz.
Az újdonság egyik legfontosabb újításával a kijelzőnél ismerkedhetünk meg. A ZTE ezt az Axon 7 modellt már nem hagyományos érintésérzékeny megjelenítővel küldi bevetésre, hanem olyan megoldással, ami képes lesz érzékelni a nyomások erősségét is, ez a lehetőség a korábbinál intuitívabb és gördülékenyebb használatot tesz lehetővé. Az eszköz előlapját kitöltő panel egyébként 5,5 hüvelyes, AMOLED technológiát alkalmaz és 2560 x 1440 képpontos a felbontása, szóval minden tekintetben kiváló minőséget produkálhat, és akár egy VR headsettel társítva is megfelelő részletességgel szolgálhat. Az Axon 7 Enhanced előlapi kamerája 8 megapixeles szelfik készítésére lesz alkalmas, videóhívásoknál pedig Full HD minőséget képes biztosítani – persze csak abban az esetben, ha megfelelő sávszélességet is kap. A főkamera már sokkal magasabbra fogja tenni a lécet, 20 megapixeles szenzorra épül, szóval alapvetően továbbra is inkább azt érdemes elsősorban használni. Itt egy Samsung ISOCELL érzékelős megoldásról beszélhetünk, ami 4K videózást tesz lehetővé és nem lesz híján a PDAF technológiának, valamint az optikai képstabilizátornak sem. A készülék lencserendszere F/1.8-as rekesznyílással dolgozik, így sok fényt fogad be, plusz került mellé egy olyan LED-es villanó is, amit meleg és hideg tónusú diódák alkotnak, szóval rosszabb fényviszonyoknál is magabiztosan dolgozik majd az Axon 7 Enhanced.
A ZTE tovább léphetett volna a korábban használt Snapdragon 820 központi chipről az Snapdragon 821-re, de nem így döntött, az Axon 7 Enhanced esetében is a Qualcomm MSM8996 lesz jelen a színfalak mögött. Ez a lapka 2,15 és 1,6 GHz-es órajelen üzemelő 64 bites Kryo processzormagokból vonultat fel kettő-kettő darabot, ezek heterogén módon dolgoznak össze, és társul még hozzájuk egy Adreno 530 IGP is, ami szintén kiveheti a részét a munkából, ha grafikus feladatokat kell megoldani. Ennél az okostelefonnál a ZTE szakemberei 6 GB-nyi LPDDR4 modult pakoltak a motortérbe. Az Axon 7 Enhanced továbbá a tárhely tekintetében is szépen domborít, nem kevesebb mint 128 GB-os kapacitással várja, hogy csatasorba állhasson. Ha ez az adattároló sem lenne elég az érdeklődőknek, akkor sem lesz probléma, hiszen a szerkezet támogatja a bővítési lehetőséget, és pillanatok alatt akár a duplájára is növelhető az összkapacitás. A kapcsolati lehetőségek lajstromát a 4G LTE hálózati modem nyitja a VoLTE eljárással megtoldva, de van itt kétsávos, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul, A-GPS vevő és még NFC chip is – tehát akár mobiltárcaként is helytállhat. Ezek mellett pedig az is fontos, hogy Dual-SIM-es a gépezet, ám ez is csak hibrid módon, mint mostanában a legtöbb okostelefon.
A bekapcsolást követően továbbra is az Android 6.0 operációs rendszer fogadja majd az embereket, akik a MiFavor UI 4.0 grafikus felhasználói felülettel ismerkedhetnek meg közelebbről. Ez a ZTE szoftverének legfrissebb kiadása, ami sok hasznos dolgot tartalmaz alapból, ezek révén egy sokoldalú eszköz üti majd a vásárlók markát. Az előre tekintő sztereó hangszóróinak köszönhetően átlagon felüli hangzást fog nyújtani a mobil, ráadásul tartalmaz egy AKM AK4961 és egy AK4490 DAC-t is. Az újdonság a testvéréhez hasonlóan kiváló anyaghasználattal várja, hogy munkába állhasson. Az Axon 7 Enhanced keretére C-típusú USB csatlakozó került, a hátlapján pedig egy ujjlenyomat-olvasó is megfigyelhető. Az okostelefon 7,9 milliméterre emelkedik ki a síkból, és meglehetősen nehéz, 185 grammot nyom. Az akkumulátor 3250 mAh-s kapacitással bír, ami átlagos üzemidőt sejtet, de talán még túl is teljesíthet valamelyest az új Axon 7 modell. Ha pedig lemerül, alig több mint egy óra múlva újra teljes töltöttséggel várhatja a felhasználót, hála a Qualcomm Quick Charge 3.0 támogatásnak. Ez a masina jelen információink szerint kizárólag arany színben lesz megszerezhető.
A ZTE Axon 7 Enhanced kapcsán említettük a bevezetőben, hogy limitált szériaként lett beharangozva, az viszont nem derült ki pontosan, hogy mégis milyen formán szeretné korlátozni a gyártását a vállalat. Akárhogy is legyen, a masina hamarosan kereskedelmi forgalomba fog kerülni, a ZTE USA hivatalos honlapján lesz először elérhető, az ajánlott fogyasztói ára pedig 500 dollárban lett megállapítva, így egészen kiemelkedő vételnek ígérkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!