iPon Hírek

Nyomtatott könyveket is kínálna a Google

Dátum | 2009. 09. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Összeállt a Google az On Demand Books-szal annak érdekében, hogy nyomtatásban is kínálhasson olyan klasszikus könyveket, mint az Alíz Csodaországban, vagy a Jane Eyre - és még további mintegy kétmillió, már köztulajdonnak számító művet.

Ezeket az elkövetkezendőkben meg lehet majd rendelni és ki lehet nyomtatni az On Demand Books Espresso Book Machine-jaiból, amelyek öt percnél is hamarabb nyomtatnak ki és fűznek össze egy 300 oldalas könyvet, fedlapostól-mindenestül.

Jennie Johnson, a Google szóvivője nagyon egyszerűen és megnyerően foglalta össze az új fejleményt: "A Google küldetése az, hogy minél elérhetőbbé tegye a világ könyveit". Ezért cserébe a jelek szerint $8-t kérnek majd el példányonként.

Ebből $1 lesz a Google jussa, $1 az On Demand Books-é, $3-$3 pedig az anyag-, munka- és forgalmazási költségeket fedezi majd mindkettejük részéről. Az On Demand Books jelenleg is mintegy 1,5 milliós kínálattal rendelkezik (nagyrészt a nonprofit Internet Archive-ból), amiből mindössze 200.000 mű jogvédett.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bszoke88
2009.09.19. 10:32
VISSZA A HIRHEZ

kéváautómata mellett könyvautómata is. ez tetszik, pl. vasút és buszállomásokon milyen jól jöhet, ha az embernél nincs épp valami olvasnivaló
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.09.19. 10:39
Nem tudom mi lesz ebből, de ha már hasznot is akarnak maguknak húzni akkor sztem a jogvédők nem fogják hagyni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2009.09.19. 16:10
"már köztulajdonnak számító művet"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!