iPon Hírek

Nyugdíjba vonulnak a Xeon 5500-as szerverprocesszorok

Dátum | 2012. 03. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt hét folyamán az Intel hódító útjára indította a legújabb Xeon processzorait, amelyek immár Sandy Bridge EP alapokon nyugszanak. A Romley platformban helyet kapó szerverprocesszorok a Tylersburg platformba illeszkedő Xeon processzorokat váltják le a piacon.

Utóbbiak, azaz a Tylersburg platformba illeszkedő Xeon szerverprocesszorok a korábbi gyakorlatnak megfelelően fokozatosan átadják a helyüket az újdonságoknak. Az Intel már el is készítette a forgatókönyvet, amely alapján a régi Xeon processzorokat nyugdíjazzák: a 2009-ben bemutatott, a Tylersburg platform részeként érkező, Nehalem alapokon nyugvó Xeon 5500-as sorozatú szerverprocesszorok néhány hónap múlva már nem lesznek többé rendelhetőek.

A változás az alábbi modelleket érinti:

A fenti processzorokra a gyártó az idei év szeptemberének huszonnyolcadik napjáig vesz fel rendeléseket. Az említett dátum után a vállalat teljesíti az utolsó rendeléseket is, majd nyugdíjazza a processzorokat. A központi egységekből egy kisebb raktárkészlet persze továbbra is megmarad annak érdekében, hogy a garanciális ügyintézés zökkenőmentes maradhasson, azaz szükség esetén legyen mire kicserélni az esetlegesen meghibásodott 5500-as sorozatú Xeon processzorokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!