iPon Hírek

NZXT USB hub, gépházon belülre

Dátum | 2009. 12. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Manapság a modernebb alaplapokon rengeteg USB portot találunk, amelyek egy átlag felhasználó számára bőségesen elegendőek kel, hogy legyenek. Vannak extrém kivételek, akiknek perifériáik miatt az alaplapon elhelyezett USB kivezetések nem elegendőek, mivel ezekből nagy általánosságban kettő darab szokott lenni egy alaplapon, felsőbb kategóriás megoldásnál viszont nincs ilyen probléma. Az NZXT illetékesei gondoltak azokra, akiknek az alaplap által kínált belső kivezetések nem elegendőek, így megalkották az IU01 Internal USB Expansion System névre keresztelt "bővítőkártyát", amely hat darab belső és két darab külső USB 2.0-s portot kínál.


Tény, hogy a két USB portot kínáló alaplapok esetében nehéz helyzetben vannak a felhasználók, ugyanis ezeket a portokat általában a ház előlapi USB portjai vagy a kártyaolvasó el is foglalják. Szerencsére az egyes esetekben kevésnek bizonyuló USB 2.0-s kivezetések ideje mostantól lejárt. A belső USB HUB külön tápellátást is kapott, így a belőle nyerhető USB 2.0-s portok elegendő árammal állnak az eszközök rendelkezésére, ami főleg külső mobil merevlemez használata esetén lehet lényeges szempont.

Az NZXT újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, a belső USB 2.0-s bővítőkártya ára 20 dollár magasságában helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. axe
2009.12.11. 14:14
nem rossz cucc, de lehetne olcsóbb is. nekem nincs ilyenre szükségem mivel elöl 4 hátul 10usb port van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fxdx
2009.12.11. 15:58
Ennyi pénzért akár 2db PCI-os USB kártyát is lehet venni. Így nem értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fxdx
2009.12.11. 16:07
http://ipon.hu/webshop/product/bestconnection_usb_2.0_4_1_portos_pci/29519
Ez 2012Ft, 5db USB porttal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!