iPon Hírek

Oculus + Pebbles Interfaces: VR irányítása puszta kézzel

Dátum | 2015. 07. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Oculus egy ideje a Facebook fennhatósága alatt működik, ugyanis a világ legnagyobb közösségi hálózatát fejlesztő vállalat felvásárolta. Ezzel azonban új pénzcsapok is megnyíltak az Oculus számára, így például több kisebb céget is megvehettek, amik segíthetik a munkájukat.
A legújabb szerzeménynek, az izraeli Pebbles Interfacesnek a felvásárlása hatalmas mérföldkőnek tekinthető, hisz ez a vállalat kézmozgás-lekövető rendszert fejleszt. Ennek köszönhetően a számítógép-ember interakció új szintre léphet: külön kontrollerek nélkül is tevékenykedhetünk a virtuális valóságban, ami sok új lehetőség előtt nyitja meg a kapukat.
A precíz technológia mögött nagyon komoly fejlesztések húzódnak: a Pebbles Interfaces szakemberei az elmúlt 5 év során egyedi optikákat, érzékelőket és szoftvert fejlesztettek ki a kézmozgások minél hatékonyabb, minél pontosabb érzékeléséhez és lekövetéséhez. Az új szerzemény jelentősen kibővíti az Oculus már amúgy sem szerény repertoárját: a kézmozgás-követő rendszer minden bizonnyal remekül integrálható lesz a Nimble VR és a Surreal Vision megoldásaival. A vállalat egyébként régóta keresi, hogyan lehetne biztosítani a felhasználók és a virtuális valóság közötti minél természetesebb, minél hatékonyabb interakciót. Ennek az egyik eredménye lett a nemrég bemutatott Touch kontroller is, ami együtt fog megjelenni a Rifttel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!