iPon Hírek

Oculus technológiára alapoz a Samsung ütős újdonsága

Dátum | 2015. 03. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung újult lendülettel támad a mobil virtuális valóság terén, legújabb VR headsetje pedig kifejezetten a frissen bemutatott Galaxy S6-hoz, illetve az S6 Edge-hez készült. A gyártó korábbi megoldása, a Gear VR a Galaxy Note 4-et használta, így limitált célközönséggel rendelkezett, az S szériát viszont viszik mint a cukrot, így sok potenciális vásárlót tud megszólítani a második generációval a Samsung.
A friss Gear VR Innovator Edition 15%-kal helytakarékosabb, mint elődje, a kerete 196 x 107,9 x 82,9 milliméteres. A fagyos fehér házzal érkező Gear VR Innovator Edition 96 fokos látószöget kínál, és kifejezetten a Galaxy S6 sorozat tagjainak 5,1 hüvelykes képátlójú, Super AMOLED alapú kijelzőihez optimalizálták. A nagyfelbontású kijelzőn filmeket, televíziós tartalmakat és fényképeket is lehet nézegetni, vagy akár játszhatunk is rajta. Ehhez az Oculus Store-ból már most is letölthetőek kifejezetten hozzá optimalizált tartalmak. Az új Gear VR a korábbinál sokkal tovább használható egyhuzamban, hiszen immár USB kapcsolaton keresztül is működtethető (tölti a telefont). A hosszabb viselés miatt a kényelem is nagyobb hangsúlyt kapott, így az állítható pántokat ergonómiailag újratervezték a még jobb egyensúly érdekében, és a szellőzés is hatékonyabb lett, ami nagyban hozzájárul a felhőtlen kikapcsolódáshoz. A lencséket puha szivacs veszi körül, ami tépőzáras rögzítéssel marad a helyén – és elhasználódás esetén természetesen könnyedén cserélhető is. A hátsó fejpánt vastag párnázást kapott, csak úgy, ahogy a felső is. Utóbbit nem kötelező használni: egy tépőzár és egy rögzítő kioldásával egyszerűen és gyorsan eltávolíthatjuk, ha nincs rá szükség. Az orrtámasz szintén kapott némi párnázást a kényelmesebb viselhetőség érdekében, de ez aligha meglepő. A készülék tetején a fókuszállító kereket is megtaláljuk (IPD: 54-70mm; fix lencsék). Az előlap eltávolításával elénk tárul a Galaxy S6 eszközöket fogadó bővítőhely, amely egy mozgatható microUSB portot is tartalmaz. A keret belső fele természetesen gumibetéteket is kapott annak érdekében, hogy a kijelzőt védje a karcoktól. A fedlap gyorsan és egyszerűen levehető, visszaszerelésénél pedig a pozíciója sem kötött.
A gyorsulásmérővel, girométerrel, illetve jelenlét-érzékelővel felvértezett Gear VR Innovator Edition az új, 14 nm-es csíkszélességgel készülő Exynos Octacore SoC jóvoltából komolyabb erőforrással gazdálkodhat, ami új szintre emeli a VR felhasználói élményt. Felmerülhet a kérdés, hogy: "Egy ilyen terméknél mégis mire jó a jelenlét-érzékelő?" Nos, ezzel érzékeli a rendszer, hogy éppen felvettük vagy levettük-e a VR headsetet. A Gear VR Innovator Edition várható megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket a gyártó. Remélhetőleg április folyamán, amikor a Galaxy S6 család tagjai elérhetővé válnak, az új VR headsettel kapcsolatos homályos részletekről is lehull majd a lepel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Asagrim
2015.03.02. 11:26
Most ez komolyan review-nak minősül, hogy külső nézetes állóképek között vált negyed óráig, és a készülékről beszél?

Ez maximum unboxing.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cavalli87 Asagr...
2015.03.02. 12:15
Micsoda kritikus attitűd

De szép a doboza, nem? Ha a szemüveg nem tetszik, tarthatod benne a borotválkozó készletedet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Caval...
2015.03.02. 12:17
Egy review akkor review, ha tájékoztat az eszköz működés közbeni tulajdonságairól. Ezért felesleges volt youtube videót csinálnia az ürgének, meghallgathattam volna rádión is amit mond, és akkor sem tudnék kevesebbet róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cavalli87 Asagr...
2015.03.02. 12:58
Amúgy is elkéstek már a dologgal egy laza másfél évvel, ezért bagatellizáltam el a dolgot. Viszont látom megint vér komolyan veszed itten a részleteket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!