iPon Hírek

OCZ: 8 GB-os memóriakiszerelés

Dátum | 2007. 12. 05.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az OCZ Technology bejelentette DDR2 8GB Quad kiszerelését, ami négy 2GB-os modult tartalmaz, így a számítógépekbe akár 8GB párosított OCZ memóriát is pakolhatunk.

"Átlagos felhasználóknak nyolc gigabájt memória túl sok lehet, azonban számos környezetben a rendszermemóriák iránt támasztott igény könnyen átlépheti a négy gigabájtos határt." - közölte Dr. Michael Schuette, az OCZ Technology technológiai fejlesztésének alelnöke.

Az OCZ DDR2 PC2-6400 8GB Platinum Quad Kit 800 MHz-es sebességen CL5 4-4-17 időzítésekkel működik 2,1 V-os tápfeszültségen. Ezek a sebességek nyílván elég szerények, azonban túlhajtás szempontból nem biztos, hogy sikeresek lehetnek a modulok, ugyanis az 1000 MHz-es OCZ memóriáknak elég nagy hűtésük van, ami miatt négy modul nem férne be négy memóriahelyre.


Azonban az OCZ az új Quad Kit-et munkaállomásokba szánja, ahol a túlhajtás nem szükséges, ugyanis a nagy PC-gyártók, mint például a Dell és HP se engedi a munkaállomásaikban a tuningolást. Az otthon összeállított gépekben meg valószínűleg 8GB 800 MHz-es memória nagyobb teljesítményt fog nyújtani, mint 4GB 1000 MHz-es.

Árról egyelőre még nincs információnk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások