iPon Hírek

OCZ SSD-k féláron, teljes kapacitással

Dátum | 2008. 08. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az OCZ újabb jelentős lépést tett az SSD-k elérhetőbbé és elterjedtebbé tétele érdekében: az új Core Series V2 SATA II 2,5 hüvelykes háttértáraik egyik fő különlegessége ugyanis (a rövidesen ismertetésre kerülő képességeiken túl) az, hogy a cég állítása szerint feleannyiba kerülnek, mint a piacon jelenleg kapható más, hasonló kategóriájú termékek.


És hogy ez melyik kategória is? Ez a sorozat 250GB-ig terjed, tehát ebben a tartományban lehet keresgélni; írási és olvasási sebességek terén 98 és 170 Mb/s-os tempóval büszkélkedhetnek induláskor, de a cég állítása szerint firmware-frissítések útján ez a jövőben még gyorsabb is lehet (illetve, ahogy ők fogalmaztak: "vásárlóink így [firmware-frissítéssel] tovább fokozhatják az SSD-ink teljesítményét és kompatibilitását").

Úgy tűnik tehát, hogy lassan, de biztosan közelítenek az SSD-k is a tényleges megfizethetőség és értékarányosság felé - főleg, ha az OCZ vetélytársai is úgy gondolják majd, hogy nem ártana lépést tartaniuk az árversenyben. Azt ugyan még mindig nem sejthetjük, hogy mikor válnak ugyanolyan közkeletűvé, mint ma a merevlemezek, vagy épp a hagyományos DVD-k, de ha ez a trend folytatódik, akkor legalábbis remélhetjük, hogy minél hamarabb.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. szabtam
2008.08.15. 14:26
vissza a hírhez

alakul!

és a 98 és 170 Mb/s már egész jó. én hdd-n 70mbyte/s-nál nagyobat nem láttam még. (egyébként a hhd-k tudnak nagyobb sebességet a 70-nél a gyakorlatban?)

és a "félár" konkrétan mennyit jelent?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.08.15. 16:34
Ha nem resetelsz egy csomót akkor nem fog csattogni a hdd.A sok bad sector általában meg azért van mert a kedves felhasználó nem gyorsformáz hanem mélyformáz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.17. 03:02
lehet, h éppen itt olvastam, h a wincsinek 30-40 fok még ok. normális házban nem kell rá külön hűtés. az enyém házom kívül van, most 34 fok

sok cég kiadott már ssd, de itthon még nem nagyon kapható, ill. drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!