iPon Hírek

OCZ - Toshiba: a jelek szerint tető alá kerül a megállapodás

Dátum | 2013. 12. 03.
Szerző | gabi123
Csoport | IT VILÁG

A végzetes bajba került szilárdtest-meghajtó gyártó OCZ megerősítette a tényt, mely szerint a csődeljárás keretein belül "értékesíti magát" a Toshiba számára. Az OCZ által kiadott nyilatkozat értelmében a Toshiba megszerzi a hárombetűs gyártó kliens és vállalati SSD üzletágát, eközben elegendő tőkét biztosít az OCZ számára NAND lapkák vásárlásához és az ügyfelek támogatásához az átmeneti időszak alatt. Az üzlet várhatóan 60 napon belül megköttetik, értéke 35 millió dollár. A közlemény kimondja, hogy az OCZ folytatja tevékenységét, azaz kiszolgálja jelenlegi és jövőbeli ügyfeleit. Arra azonban nem tér ki a szöveg, hogy ez milyen formában fog megvalósulni, azaz, hogy az átmeneti időszak lezárulása után a Toshiba továbbra is a jelenlegi márka alatt kívánja-e folytatni a gyártást, vagy beleolvasztja saját adattárolási részlegébe, esetleg új márkát dob a piacra.

Az OCZ nyilatkozata nem érinti részletesen a vállalat csődbe jutásának okait, "NAND flash ellátási korlátok" és "hitelproblémák" vannak megemlítve. A Toshiba oldaláról annyi hangzott el a tárolási részleg vezetőjének a szájából, hogy “a vezető NAND technológiáink és az OCZ SSD szakértelme lehetővé teszi a számunkra, hogy tovább erősítsük a Toshiba helyzetét az SSD piacon". A további részletek, például, hogy az OCZ külön márkaként folytatja-e, vagy beolvasztásra kerül a Toshibába, vélhetően az üzlet lezárásának közeledtével fognak napvilágot látni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. ThomasStev...
2013.12.03. 19:18
Egyszer vettem 36000HUF-ért 2x1GB OCZ memóriát... csak szívás volt vele. A ocz-vel a legjobb ami történhet, hogy meg vagy fel vásárolja a Toshiba. Még az is lehet akár (ahogy a marketingesek szokták mondani), hogy Toshiba ssd-t fogok vásárolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. R3LaX123
2013.12.03. 20:00
Toshiba...Már a nevében is benne van a hiba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!