iPon Hírek

OCZ Vertex 460A: új SSD-k minimális változtatással

Dátum | 2014. 11. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Elkészült az OCZ Vertex sorozatának legújabb családja, amely a 460A jelzést viseli. Alapok tekintetében tulajdonképpen ezúttal is a már jól ismert 460-as családdal van dolgunk, ám az újdonságok Barefoot 3 M10-es SSD vezérlőjéhez ezúttal új Toshiba NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak.
A friss NAND Flash memóriachipek ezúttal is MLC típusúak, sőt, ezúttal is 19 nm-es csíkszélességgel készülnek, de már újabb generációt képviselnek. Az új MLC NAND Flash lapkák elődeikhez képest költséghatékonyabban gyárthatóak, ami a jelek szerint leginkább a gyártó számára lesz előny, hiszen úgy tűnik, a 460A modellek is annyiba kerülnek majd, mint a jelenlegi 460-asok.
A fejlettebb NAND Flash memóriachipektől eltekintve ugyanazt kapjuk, mint korábban: a 460A sorozat tagjai is 2,5 hüvelykes formátum köré épülnek, 7 milliméter magasak és SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez. A kínálatban változatlanul háromféle modell szerepel: egy 120 GB-os, egy 240 GB-os, illetve egy 480 GB-os. A teljesítmény a korábbinak megfelelően alakul, valamint a megszokott szolgáltatások is változatlanul rendelkezésre állnak – utóbbiak alatt az NCQ és TRIM támogatást, valamint az 256-bites AES adattitkosítást és a BCH ECC (44 random bit/1 KB) támogatást kell érteni. A frissített SSD meghajtók tulajdonságait az alábbi táblázatban összegeztük:
Az újdonságok három év garanciával kerülnek az üzletek polcaira, napi szinten pedig 20 GB-nyi írást viselnek el élettartamuk során. A Toshiba tulajdonában lévő OCZ természetesen a szokásos 3,5 hüvelykes beszerelő keretet, valamint az Acronis True Image HD teljes verziós kiadását is mellékeli a termékekhez. Extra újítás, hogy a Vertex 460A modellekhez – ahogy az ARC 100-as sorozat tagjaihoz, illetve a Radeon R7-es SSD meghajtókhoz is – jár a vállalat ShieldPlus garanciája, ami gyors és ingyenes garanciális ügyintézést ígér. A hibás SSD meghajtó szállítását és cseréjét a gyártó állja, a folyamat elindításához csak az érintett termék sorozatszámát kell megadni, még a vásárlást igazoló számlára, illetve egyéb dokumentumra sincs szükség. A csere a gyártó ígérete szerint gyors és zökkenőmentes. A Vertex 460A sorozat tagjait ugyan az új NAND Flash memóriachipek miatt költséghatékonyabban lehet legyártani, ám ebből a vásárlók a jelek szerint semmit sem vesznek majd észre, ugyanis az újdonságok elődeikkel azonos árszinten kerülhetnek majd a boltok polcaira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!