iPon Hírek

Office 2010: Miközben dolgozunk vele, települ is

Dátum | 2009. 07. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Legalábbis elvileg. Az MS ugyanis egyelőre kissé ködösen és titokzatoskodóan jelentette be a hírt; úgy fogalmaztak, hogy az Office 2010 fogyasztókhoz való eljuttatásának egy új, "virtualizációs és streaming technológiák felhasználásával kivitelezett módjáról van szó, ami az ESD-infrastruktúrájukra (Elektronikus SzoftverDisztribúció) épül".

Az új technológia a Click-To-Run nevet viseli, és egyelőre az Office Home and Student 2010, valamint az Office Home and Businesses 2010 ily módon való terjesztését tervezik, de utaltak rá, hogy a későbbiekben számíthatunk majd a módszer jelentősebb kiterjesztésére is.

Néhány kiválasztott tesztelőt már ráállítottak a dologra; ők konkrétan a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook és a OneNote ily módon "tálalt" változatait próbálhatták ki. Egyelőre a legfőbb visszajelzésük az, hogy bár az MS a nevezett alkalmazások "lényegesen gyorsabb" letöltését ígérte, ez egyelőre még nem valósult meg. Jelezték még továbbá azt is, hogy a kapcsolat még azelőtt megszakad, hogy véget érne a letöltés (bár ez még a kisebbik gond, mivel a kapcsolat helyreállta után a töltés elvileg gond nélkül megy tovább onnan, ahol megszakadt).

Az MS FAQ-ja még annyit pontosít az elképzelésen, hogy itt tulajdonképpen "Office-darabkáknak a felhasználók gépére való áramoltatásáról és egyszeri installálásáról" van szó. Ezt követően az egyes Office-termékek már akkor is a felhasználó gépén marad, ha az közben lecsatlakozik a netről. A már letöltött részletek a továbbiak töltése közben is használhatóak.

Mindemellett a Windows team egy ideje foglalkozik már a Microsoft Desktop Optimization csomagjának részét képező App-V technológia felhasználásával történő streaming lehetőségeivel; már tavaly ősszel is utaltak rá, hogy 2010-re 64 bites alkalmazások áramoltatását is megvalósítanák ily módon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. oldone
2009.07.30. 23:29
VISSZA A HIRHEZ

Ez a nagy újítás? Nem kell végigszenvedni 1* azt a kb 10 percet, amíg települ? Húúúú! Már alig várom hogy rohanhassak megvenni! Ő izé... letölthessem.. izé, szóval kinek fizethetek ezér a fantasztikus fícsörér nagyon sok pénzt vége?!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Evra
2009.07.30. 23:39
szerintem ezzel csak a baj lesz :/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vefy
2009.07.31. 07:45
lassan a futó programok is p2p elven fognak közlekedni a hálón....
én most vennék microsoft részvényeket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tibor5791
2009.07.31. 08:46
Az MS beszáll a "torrentbizniszbe"? Nem semmi, csak nehogy a Windows is erre a sorsra jusson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.08.01. 22:22
Ezért jó az open office
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csabessz47
2009.08.03. 16:27
ekkora marhaságot... nemigaz h nincs normális ötletük

vagy csak ennyire unatkoznak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!