iPon Hírek

Office Web Apps: ingyenes online Office, tárhellyel

Dátum | 2010. 06. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft ingyenes online Office programcsomagot kínál a felhasználók számára, a szolgáltatás igénybevételéhez pedig csak egy internet-képes számítógépre, valamint egy ingyenesen regisztrálható Live felhasználói fiókra van szükség. Az Office Web Apps segítségével a szoftveróriás a régóta a piacon lévő Google Docs számára kíván konkurenciát teremteni és a szolgáltatások listáját tekintve bizony méltó ellenfele lehet a Google megoldásának az online Microsoft Office.

Online Word.
A webes Office legnagyobb előnye az, hogy bárhol hozzáférhetünk dokumentumainkhoz anélkül, hogy azokat noteszgépen vagy pendrive-on kéne magunkkal cipelnünk. A szolgáltatáshoz SkyDrive tárhely tartozik, amely szintén egy ingyenes szolgáltatás, méghozzá 25 GB-nyi tárhellyel. Ennek a funkciónak köszönhetően a dokumentumok feltöltése után azok könnyedén szerkeszthetőek és megoszthatóak másokkal is, sőt, egy dokumentumon egyidejűleg akár többen is dolgozhatnak. Érdekesség, hogy a feltöltött dokumentumok módosításait menti a szolgáltatás, azaz a dokumentumokból a módosításon átesett változatok mind elérhetőek, ha esetleg egy korábbi verzióra lenne szükség. Az Office Web Apps végleges változata a hét eleje óta érhető el, ám ezelőtt nagyjából 9 hónapon keresztül csak a bétatesztelők számára volt lehetőség, hogy kipróbálják a Microsoft felhő alapú szolgáltatását. A szolgáltatás jelenleg angolul, spanyolul, franciául és németül tud, ezekhez a nyelvekhez kezelőfelületet és helyesírás-ellenőrzőt is kínál. A magyar felhasználók egyelőre csak angol kezelőfelülettel érhetik el a szolgáltatást, de a jövő héttől kezdve a felsoroltakon kívül egyéb nyelvek is elérhetőek lesznek, így remélhetőleg rövidesen magyarul is „beszél” majd az Office Web Apps.

Online Excel.
Hogy mit is tartalmaz a csomag? Nos, ez az Office tulajdonképpen a 2007-es Office-hoz hasonlít és Word, PowerPoint, Excel,, illetve OneNote alkalmazásokat kínál a felhasználók számára. A szolgáltatás legfőbb funkcióit bármilyen webböngészővel elérhetjük, nincs külön megkötés, a népszerű szoftverekkel tökéletesen együttműködik az online Office. A feltöltött dokumentumokat nem csak asztali- és mobil számítógépeken, hanem internet-képes okostelefonon is megtekinthetjük, illetve szerkeszthetjük. A szolgáltatás folyamatosan fejlődik, így az esetlegesen nem, vagy hibásan működő funkciók hamarosan elérhetőek lesznek.

Az Office Web Apps itt található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. scsika
2010.06.13. 10:15
avval nem számolnak az emberek, hogy a mitröfögsz belelát az adatokba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. prohlep
2010.06.13. 10:30

"Érdekesség, hogy a feltöltött dokumentumok módosításait menti a szolgáltatás, azaz a dokumentumokból a módosításon átesett változatok mind elérhetőek, ha esetleg egy korábbi verzióra lenne szükség."

A szerkesztesi tortenet, tehat hogy egy ember milyen javitasokat vegez, mit huz ki, mit fogalmaz at, stb, ... nagyon fontos informacio az adott emberrol, gondolkodasarol.

Edesapam irattaraban halalaig orizte mintegy 160 vilagkonferencia es egyeb osszejovetel anyagat, de soknal fogalmazo bizottsagi tagkent meg volt neki az is, hogy mely mondatot melyik orszag es miert fogalmaztatta at, huzatta ki, iratta be.

Ezek sokkal tobbet elmondanak a tortenelem folyasanak okairol, mint a nyilvanossagra hozott vegleges konferencia nyilatkozatok.

Jo kerdes, hogy a szerkesztesi tortenetunket milyen rendszerre bizzuk, es az hol taroljak, hogyan kezelik.

90-es evekben kaptam olyan Microsoft Word dokumentumot, amelyben ciki modon megtalaltam a dokumentum keszitojenek olyan gondolatait, amely NEM volt benne a vegleges, kinyomtathato verzioban, de magaban a doksi fajlban ott csucsult.

Egy ilyentol meg nem kell gyulolni a Microsoft-ot. De sok-sok ilyen es mas aprosag a tajekozott embereket elgondolkoztathatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. twollah
2010.06.13. 10:34
Idovel kiprobalom.
Bar en inkabb OpenOffice parti vagyok.

Kerdes csak az, hogy ceges kornyezetben is hasznalhato a program, mert ha igen akkor eleg nagy kiadastol mentesulhetnek a cegek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. axe
2010.06.13. 10:36
Nekem amik ide fel vannak sorolva fájlformátumok, egyszerűen rárakom telefonra, és akármikor szerkeszthetem nézegethetem stb. nem szeretem ha minden adatom a neten van. És mi van akkor ha mondjuk tegyükfel valami okos kilövi a netet? elveszik minden adatom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tom101
2010.06.13. 11:40
Soha nem merném rábízni a dokumentumok tárolását másra mint a saját cuccaimra. Egész egyszerűen nem látom hogy ez miért jobb mintha valaki pendriveon hordozza a cuccait... igaz hogy arra vigyázni kell hogy ne vesszen el de hozzá lehet férni ott is ahol nincs net vagy nem működik. És még a kisördög sem motoszkál bennem hogy esetleg más is hozzányúl...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tom101
2010.06.13. 11:43
Ja majd elfelejtettem, az ingyenesség előnye is ugrott az OpenOffice mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. felziusz
2010.06.13. 11:54
M$ Office start ingyenes ofice de reklámoz mint állat... Ez meg kémkedik.
OpenOffice rulz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Chapell
2010.06.13. 12:21
OpenOffice-nak van online változata? Nincs. Akkor annyi értelme van itt OpenOffice-ozni, mint WordPadezni. Esetleg hasonlítsátok a Google Docshoz, mert ahhoz tényleg van köze. (Ugyanaz a termékszegmens)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szerzetes
2010.06.13. 13:22
tom101, a Földön az lehet többféle képen osztályozni, az egyik osztályzás szerint két csoport van, akinek veszett már el adata és akinek majd fog. A pendrájv szállításra való és nem tárolásra. A rajta lévő chip v. megtartja az adatot v. nem... Az idő múlásával a "vagy nem" verzió fog többször előjönni.
Az ilyen rendszerek mint ez is a fájljaidat nem egy helyen tárolja, hanem redundánsan 2-3 helyen is akár, ha az egyiket atomtámadás éri, még a többi helyről az adat visszahozható. Az igazán biztonságos tároló több helyen tárol, földrajzilag is más helyen.
Axe, ha kicsit utána olvasnál tudhatnád, hogy az internetet úgy tervezték meg, hogy nem elég hozzá "egy okos", de még sok sem, hogy működés képtelenné tegye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tom101
2010.06.13. 13:37
Szerzetes, az hogy a dokumentumot esetleg nem egy helyen tárolják a neten, számomra nem előny hanem inkább még nagyobb esély hogy valaki valahol egyszer hozzáfér. Egyébként én sem egy pendriveon tárolom a cuccokat, itt is több példány van mert az igaz hogy egy tároló sem él örökké

Mikrobi, a levelezéshez azért nem hasonlítanám ezt a dolgot mert ott van ugye 'postás' aki miatt elkerülhetetlen hogy mások 'keze közt' is átmenjen az info, de itt bizony adott a lehetőség hogy más ne férjen hozzá. Akkor miért kockáztatnék? Kösz nem. én biztos messze kerülni fogom az ilyen megoldásokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Azrael
2010.06.13. 14:13
OpenOffice Portable, probléma megoldva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chapell tom10...
2010.06.13. 14:50
tom101: Ha elfújja a házad a hurrikán, elviszi a tornádó, elönti az árvíz, akkor nem sokat érsz akárhány pendrive-val sem. Nyilván most nem kifejezetten rólad van szó, de azért a többségnek sokkal nagyobb előnyt nyújt, mint az hogy parázz, hogy "ki tud beleolvasni". Btw valószínűleg akinek kell, könnyebben lopja el a pendriveodat, mint töri fel a Gmail accodat vagy akármit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. felziusz
2010.06.13. 18:52
de itt arról van szó hogy az MS egy eleve gonosz és rosszindulatú cég

és akinek jobb kell: OpenOffice+Dropbox
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SirAlo
2010.06.13. 22:06
Aztan ha elolvassa a microsoft az adataidat sokra megy vele )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. viktorxxx
2010.06.14. 09:41
a Google-t senk ise szidja pedig pontosan ugyan ugy mukodik es ugyan azt csinalja mint a Microsoft, sok szervezet hasznalja a GoogleApps szolgaltatast es a Google nem is titkolja, hogy minden adatot feldolgoz egy robot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!