iPon Hírek

Offline videózással újít a YouTube alkalmazás

Dátum | 2013. 09. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A YouTube-nak rendkívül szigorú szabályzata van, amióta csak létezik, most viszont úgy tűnik, hogy egy kicsit lazítani fognak a gyeplőn. Ezzel a lépéssel a sok százmillió okostelefon felhasználónak szeretnének kedvezni. Persze az offline, vagyis internet kapcsolat nélküli videózásnak is meglesz a maga apró betűs része, de lássuk, pontosan miről is van szó. A videómegosztó portál kliensprogramjának új képessége nem csak egy kósza pletyka. Ugyan még messze van a frissítés érkezése, hiszen novemberig várat magára, ám az erre vonatkozó információk már a YouTube hivatalos blogjában tűntek fel. A YouTube applikációjának másfél hónap múlva érkező kiadása rövid ideig offline videózási lehetőséget fog nyújtani a mobiltulajdonosoknak. Vagyis továbbra sem arról van szó azért, hogy lehetőségünk lesz letölteni, vagy elmenteni a kedvenc zenéinket videóklipekkel együtt örökre, csak átmenetileg tehetjük meg ezt.

A különleges ajánlat feltételéül szabott "rövid időt" azonban sajnos egyelőre nem definiálta a videómegosztó alkalmazását végző fejlesztői csapat. Ennek megfelelően most minden híroldalon csak a találgatásokat lehet olvasni arról, hogyan is fog kinézni az időkorlát, ami alatt az általunk előre betöltött videó használható marad. Ennek a lehetőségnek a naponta munkába ingázók fognak leginkább örülni (legalábbis a fejlesztők szerint az ilyen emberek alkotják a célközönséget). Ennek az opciónak köszönhetően ugyanis például a buszon is élvezhető a YouTube nyújtotta szórakozás - internetkapcsolat nélkül -, ám a fentiek pontosításáig kár ennyire előre szaladni a dolgokkal. Remélhetőleg a Google kitalál valami olyan kompromisszumot, amivel végül mindenki jól fog jár. A leginkább kézenfekvő persze valamennyi órában lenne meghatározni az internet kapcsolat nélküli nézelődés idejét, ám tekintve a keresőóriás széles portfólióját, ennél sokkal bonyolultabb, extrémebb megoldás is születhet. Az offline videózással kiegészülő klienst vélhetően nem fogják Androidra korlátozni, hanem az iOS felhasználók is számíthatnak majd rá. A Windows Phone esetében azonban továbbra sincs megállapodás a két fél között, így a feltörekvő harmadik mobilos rendszerről ilyen téren semmit nem tudunk még mondani. Remélhetőleg hamarosan itt is tisztába teszik a dolgokat, és novemberre az offline résszel megtoldva befut a WP8-ra szánt hivatalos app is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Szefmester
2013.09.19. 08:22
Hát igen, eddig CSAK a youtube-on magán nem lehetett lementeni semmit. Lehet rájöttek hogy ha már mindenki lementi a videókat akkor valamiképp ők is jól akarnak járni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. LengyelFer...
2013.09.19. 08:40
Aki akart eddig is letudott tölteni bármit a youtube-ról, csak egy kiegészítő a firefox-hoz és megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zolti77
2013.09.19. 08:54
Akkor én eddig csaltam.... Youtube downloader bármit leszed és bármilyen formára konvertál és még firefox addon sem kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gabesz7630
2013.09.19. 09:13
Egy jo drabig semmi ilyen baromsag nem kellett(2012 decemberig), egyszeruen csak ki kellet masolni a chrome cache-ebol aztan adni neki nevet meg kiterjesztest azt csokolom.
De miota ez nem mukodik mert darabokban jon le a video azota nekem a downloaderek se hajlandok leszedni semmit.
Mondjuk iden februar ota anem is probaltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.09.19. 09:24
Igen, még a hülye is leszed bármit a youtube-ról.
Viszonylag addig be is tartottam a szabályaikat, mígnem egyik videómat automatikusan törölve megfosztottak a 15 percnél hosszabb videók feltöltésétől. Pedig akárhogyan is nézem, mindig volt olyan lehetőség az összes esetben, mikor kép-, hang-, vagy egyéb anyagot használtam fel videó készítésénél, hogy megjelölöm, egyetértek azzal, más a forrás tulajdonosa, és rendben volt a dolog. Mert TELJESEN eredetit aligha lehet alkotni, de ebbe nem is mennék most bele. Erre meg egyszerűen figyelmeztetés nélkül letörlik azt, és még le is tiltanak tőlem funkciókat. Az anyjukba elmennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. maci
2013.09.19. 09:57
Gabesz, savefrom.net működik. Elvileg egy csomó oldalról tud menteni videót, bár én még csak tubeal próbáltam (tegnap).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Flegeton
2013.09.19. 10:41
ha ez is úgy fog működni mint a youtube mostanában. hogy nem tölti a következő blokkot, a képernyő közepén marad a kis töltés jel, nem scrollozható mert blokkos stb stb. Kb 1,5 éve nagyon elvesztek a fejlesztések. Lassú vagy akadozó nettel is vártál pár percet és bepufferelt, most meg blokkokra felosztja és van amikor a következő blokkot egyszerűen elfelejti betölteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter
2013.09.19. 10:57
Flegeton - 2013-09-19 10:41:27

Én sem szeretem ezt ... van amikor rányomok valamire és HD-re váltok rajta, beleklikkelek az elejébe, hogy rögtön töltse HD-.ban ne kelljen megvárni míg forog a fogaskerék, de bszik tölteni ... oldal reload majd megint átállít, beteklikk és megy ... ez rendszeres, pedig Chromot használok.

A másik, hogy ha újra akarok nézni valamit vagy visszatekerek benne, akkor mi a szarért tölti le állandóan újra? Vagy nem tölti le? A töltés jelző csík alapján olyan mintha töltené ... márpedig ez mobilnet ellenes ... mondjuk nem arról nézem, de akkor is idegesítő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. David1992
2013.09.19. 14:08
Inkább a bug irtásra mennének rá. Chrome alatt sokszor nincs hang, videót nem tölti be, vagy se kép, se hang, de a videót "tölti" lent... ugyanez a probléma Firefox alatt nem jelentkezik...
(és ezt egy frissen újra rakott gépen, minden plugin/addon nélkül)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. AxoPy
2013.09.19. 14:32
OFF: okostelefonokról van szó nagyon értelmes és értékes ámbár olvasni nem tudó kommentelők...nem a mozilla bővítményedről, meg hogy eddig is mekkora badass-ek voltatok hogy otthon a számítógép előtt illegális dolgokat csináltok...!
ON: iPhone-on én a protuber nevű appot használtam, ami kb 100%-ig olyan, mint a youtube app, csak ha elindítasz 1 videót, lehetőséged van letölteni az egészet a cache-be, így offline bármikor meg tudod nézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hydra.x01
2013.09.21. 22:12
hm, hat en remelem nem par ora lesz az offline dolog mert pl en szivesen neznek par videot repulogepen vagy netan melo utan szallodaba vagy ilyesmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!